Η πανδημία αλλάζει τις προτιμήσεις μας στο χρώμα των αυτοκινήτων;

Η πανδημία αλλάζει τις προτιμήσεις μας στο χρώμα των αυτοκινήτων;

Η άυξηση του χρόνου που περνάμε μπροστά σε μια οθόνη ίσως επηρεάσει την επιλογή απόχρωσης για το αυτοκίνητο μας.

Μπορεί το λευκό να είναι το δημοφιλέστερο χρώμα για αυτοκίνητα εδώ και μια δεκαετία, όμως οι προτιμήσεις του κοινού αναμένεται να αλλάξουν μετά από τα lockdown διαρκείας που συνεχίζουν να επηρεάζουν τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων σχεδόν σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Jung Lim Park, σχεδιαστής Color and Trim της Volkswagen θεωρεί πως παρόλο που σήμερα τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι λευκά, μαύρα ή γκρι, στο μέλλον αναμένεται να δούμε πιο πολύχρωμες παλέτες στους δρόμους μας. Όπως αναφέρει, οι οθόνες των smartphone (που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει εξαιρετικές στην απεικόνιση έντονων χρωμάτων), οι τηλεοράσεις τελευταίας τεχνολογίας και οι οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών στις οποίες περνούμε ολοένα και περισσότερο χρόνο, επηρεάζουν το γούστο μας.

«Έχουμε όλοι επηρεαστεί πάρα πολύ από την ψηφιακή ζωή μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τα χρώματα που βλέπουμε είναι περισσότερο στην παρά σε φυσικά προιόντα. Το μέλλον θα είναι σίγουρα πολύχρωμο»

«Το χρώμα διαρκώς αλλάζει και η αντίληψή μας για αυτό εξελίσεται ανάλογα με το τι βλέπουμε, παρατηρούμε και με τα πράγματα με τα οποία ζούμε καθημερινά. Η επιλογή της χρωματικής παλέτας για κάθε μοντέλο είναι σύνθετη διαδικασία και εξαρτάτα από τον σχεδιασμό του αμαξώματος, την κατηγορία, το μέγεθος αλλά και τις τάσεις των δημογραφικών και του τρόπου ζωής του απευθυνόμενου κοινού».

Μένει να δούμε λοιπόν αν με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να επιλέγουν αποχρώσεις με διαφορετικό μάτι.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube