Η Mercedes-Benz επιταχύνει την ηλεκτρική μετάβαση

Η Mercedes-Benz επιταχύνει την ηλεκτρική μετάβαση

Ακολουθώντας το ρυθμό και άλλων κατασκευαστών, η γερμανική εταιρία θέτει ως στόχο να τελειώνει ιδανικά με τα υγρά καύσιμα, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το 2030 θα περάσει σε μία αμιγώς ηλεκτρική γκάμα. Η ώριμη προσέγγιση που ακολουθεί υπολογίζει και αναδυόμενες αγορές, όπου δεν είναι απαραίτητα δυνατή μία τέτοια μετάβαση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσημα λοιπόν, δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την παύση της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Παρόλα αυτά, ο στόχος είναι όντως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια η κάθε σειρά μοντέλων να προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Ταυτόχρονα θα αλλάξει και όλο το οικοσύστημα της παραγωγής, των πωλήσεων και των υποδομών. Ειδικά για την Ευρώπη, αυτό θεωρείται δεδομένο, αφού και άλλες εταιρίες έχουν ανακοινώσει ότι θα γυρίσουν σε αμιγώς ηλεκτρικές προτάσεις. Ενδεικτικά, η Opel ανακοίνωσε πρόσφατα πως θα γίνει μία αμιγώς ηλεκτρική εταιρία μέχρι το 2028, οι Volvo και Ford έχουν πει το ίδιο για το 2030, ενώ η Jaguar βάζει ακόμα πιο κοντά αυτό το ορόσημο, στο 2025.  

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν επίσημα στις 22 Ιουλίου, στη strategy day της εταιρίας. Εκεί ο Ola Kallenius, CEO της Mercedes-Benz αναμένεται να παρουσιάσει τα πλάνα για την εξέλιξη νέων πατωμάτων, επιπλέον ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και του in-house λειτουργικού συστήματος της φίρμας, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το 2024. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube