H VW πιέζει για δημιουργία Gigafactories μπαταριών

H VW πιέζει για δημιουργία Gigafactories μπαταριών

Θέλουμε μια παραγωγή που να μετράται σε Gigawatt, δήλωσε ο CEO της VW, Herbert Diess.

Ο όμιλος Volkswagen πιέζει τους εταίρους του, συμπεριλαμβανομένης της SK Innovation, για την κατασκευή μεγάλων μονάδων παραγωγής μπαταριών για τα ηλεκτρικά του αυτοκίνητα που να ηλεκτρικών μονάδων μπαταριών αυτοκινήτων που έχουν τουλάχιστον παραγωγική ικανότητα που να μετράται σε Gigawatt, δήλωσε ο CEO της Herbert Diess στο Reuters.

"Οτιδήποτε κάτω από αυτό το ποσό δεν θα έχει νόημα", δήλωσε o Diess στο περιθώριο της έκθεσης αυτοκινήτων της Σαγκάης την Κυριακή.

Η Volkswagen θα αγοράσει μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας $ 50 δισ και έχει εντοπίσει τις εταιρείες SKI της Νότιας Κορέας, την LG Chem και την Samsung SDI ως στρατηγικούς προμηθευτές της, καθώς και την Amperex (CATL) της Κίνας.

Την ίδια στιγμή η VW ανακατασκευάζει 16 εργοστάσια με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει στην κατασκευή αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων και σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή 33 διαφορετικών τέτοιων μοντέλων με τα σήματα Skoda, Audi, VW και Seat μέχρι τα μέσα του 2023.

Στο πλαίσιο του… προσκλητηρίου της VW, η SKI κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προμηθεύσει το εργοστάσιο της Volkswagen στο Chattanooga, Tennessee. Η SKI θα προμηθεύσει μπαταρίες ιόντων λιθίου για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που η Volkswagen σχεδιάζει να ξεκινήσει να κατασκευάζει στη Chattanooga το 2022.

Οι εταιρείες LG Chem, Samsung και SKI θα προμηθεύουν επίσης μπαταρίες για τη Volkswagen στην Ευρώπη. Η CATL είναι ο στρατηγικός εταίρος της αυτοκινητοβιομηχανίας για την Κίνα και θα προμηθεύσει μπαταρίες για τον ηλεκτρικό της στόλο από το 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube