H VW παραδέχτηκε ότι ο Luca de Meo έφυγε από τη SEAT λόγω Renault

H VW παραδέχτηκε ότι ο Luca de Meo έφυγε από τη SEAT λόγω Renault

Tι δήλωσε από το Νταβός ο διευθύνων σύμβουλος του  Volkswagen Group, Herbert Diess.

Ο διευθύνων σύμβουλος του  Volkswagen Group,  ο  Herbert Diess, δήλωσε ότι ο Luca de Meo, πρώην επικεφαλής της  SEAT, συνομιλούσε με τη Renault για να μετακομίσει στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, καιρό τώρα.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι που ο Luca μας αφήνει επειδή διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην ομάδα», δήλωσε ο Diess στο CNBC στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός. «Έκαμε μια σπουδαία δουλειά μαζί μας, αλλά δεχθήκαμε ότι πρόκειται να φύγει και μάλλον βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Renault, όπως ο ίδιος μας είπε», συμπλήρωσε  ο Diess.

Ο De Meo βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Renault για τη θέση του CEO, αλλά αντιμετωπίζει ένα πιθανό εμπόδιο που έχει να κάνει με μια αυστηρή ρήτρα μη ανταγωνισμού στο συμβόλαιό του με το  VW Group, ανέφεραν πηγές στο Reuters. Ο De Meo παραιτήθηκε από επικεφαλής της SEAT νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά παρέμεινε στην υπηρεσία του VW Group.

Η Renault απομάκρυνε τον Thierry Bollore από τη θέση του CEO τον Οκτώβριο και ονόμασε τον Clotilde Delbos ως προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο.
Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα οριστεί σύντομα ένας νέος CEO.

Το γαλλικό κράτος, το οποίο είναι ο βασικός μέτοχος της  Renault, έδωσε σιωπηρή υποστήριξη στο ενδεχόμενο διορισμό του de Meo. «Δεν υπάρχει κανένας λόγος ότι το κράτος θα αντιταχθεί στον διορισμό του de Meo», ανέφερε μια πηγή στο υπουργείο οικονομίας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube