H SEAT μπαίνει στην αγορά της Κίνας

H SEAT μπαίνει στην αγορά της Κίνας

Μνημόνιο συνεργασίας με το Volkswagen Group China και την JAC.

Σε μια επίσημη τελετή, παρουσία της καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Κίνας Li Keqiang, έπεσαν οι υπογραφές που ορίζουν τη SEAT σαν κύρια εκπρόσωπο του VW Group στην Κίνα.
Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε ανάμεσα στην Volkswagen Group China  την Anhui Jianghuai Automobile Group (JAC) και τη SEAT από τον πρόεδρο της SEAT Luca de Meo, τον Πρόεδρο του VW Group China Dr. Jochem Heizmann και τον Πρόεδρο της JAC An Jin, στο Βερολίνο.

Με βάση τους όρους της συνεργασίας, η SEAT θα γίνει μέτοχος της JAC Volkswagen, κάτι που θα οδηγήσει την ισπανική μάρκα σε δυναμική είσοδο στην κινεζική αγορά από το 2020.

seat

Παράλληλα οι τρεις τους (SEAT, Volkswagen Group και JAC) θα δημιουργήσουν στην Κίνα ένα σύγχρονο κέντρο έρευνας και εξέλιξης (R&D) με στόχο την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα και των τεχνολογιών συνδεσιμότητας και αυτόνομης οδήγησης με ορίζοντα έναρξης λειτουργίας των σχετικών τμημάτων το 2021. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί και συγκεκριμένο τμήμα παραγωγής ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που θα υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες τεχνολογίες.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της SEAT δήλωσε: «Η συμμετοχή μας σε αυτή τη νέα φάση της κοινοπραξίας αποτελεί ορόσημο για την SEAT. Σήμερα θα γραφτούμε στην ιστορία της εταιρείας, καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που θα μας επιτρέψει να παγκοσμιοποιήσουμε τη μάρκα και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Η Κίνα προσφέρει πολλές ευκαιρίες για τη SEAT και πρόκειται να συμβάλουμε με λύσεις κινητικότητας που ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών. Επίσης είναι μία ευκαιρία για να μάθουμε από τις μελλοντικές τάσεις που αναπτύσσονται στην Κίνα».
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube