H Ferrari δανείζεται και εγκαταλείπει τη FIAT

H Ferrari δανείζεται και εγκαταλείπει τη FIAT

Η Ferrari ανακοίνωσε εχθές ότι θα δανειστεί €2,5 δισ. για να χρηματοδοτήσει την «ανεξαρτησία» της από την Fiat Chrysler Automobiles.

Η ανεξαρτητοποίηση και ο επικείμενος δανεισμός αναλύεται ως εξής: Η Ferrari NV, θυγατρική εταιρεία του κατασκευαστή με έδρα την Ολλανδία, θα πάρει δάνειο ύψους €2,5 δισ. Το δάνειο επιμερίζεται σε δύο δισεκατομμύρια ευρώ προθεσμιακό δάνειο και μισό δισ. σε διευκόλυνση ανανεώσιμης πίστωσης.

Το πρώτο μεταξύ άλλων «θα χρησιμοποιηθεί να επαναχρηματοδοτήσει το χρέος που της αναλογεί από το δανεισμό της Fiat Chrysler Automobiles». Αυτό πρέπει να αποτελεί και τη μερίδα του λέοντος από τα €2,25 δισ. με τα οποία το Μaranello, σύμφωνα με τoν ισολογισμό του 2014, οφείλει να πληρώσει τη μητρική εταιρεία του, προκειμένου να βοηθήσει την FCA να χρηματοδοτήσει τα φιλόδοξα αναπτυξιακά σχέδιά της.

Η ξεχωριστή γραμμή πίστωσης προορίζεται για «να χρησιμοποιείται από καιρού εις καιρόν για γενική εταιρική χρήση και κεφάλαιο κίνησης της Ferrari». Αν και η Ferrari δεν αναμένεται να πάρει μαζί της μέρος της περιουσίας της Fiat Chrysler, το «γκρουπ» σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να περιλάβει τις διάφορες οικονομικές υπηρεσίες και τα δίκτυα διανομής ανά τον κόσμο που θα μπορούσαν να ενσωματωθούν ξεχωριστά.

Όπως αναφέρει στο δελτίο Τύπου της η Ferrari, ο οικονομικός διακανονισμός «αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός για το διαχωρισμό της Ferrari από το FCA Group», ακολουθώντας την ξεχωριστή έκδοση μετοχών από τις δύο εταιρείες, ως ανεξάρτητης της μίας από την άλλη.

[Πηγή Ferrari]
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube