Γιατί ο Koenigsegg βάζει ένα Φάντασμα σε όλα τα αυτοκίνητά του;

Γιατί ο Koenigsegg βάζει ένα Φάντασμα σε όλα τα αυτοκίνητά του;

Πολλές φορές τα ανέκδοτα καταλήγουν να γίνουν αστικοί μύθοι. Και στο αυτοκίνητο. Θυμηθείτε οι παλιότεροι τον έλεγχο των Dacia με τις γάτες… στεγανότητας!

Υπάρχουν ορισμένα λίγο περίεργα θέματα γνώσης που επιπλέουν γύρω από το συλλογικό ασυνείδητο των βενζινοαίματων.

Όπως ότι αυτό που τρώει το φίδι στο θυρεό της Alfa Romeo θα μπορούσε να είναι ένα μωρό ή ότι τα Trabant φτιάχνονταν από παλιά σοβιετικά… σώβρακα! Κάποιες φορές αξίζει να εξετάζουμε ορισμένα από τα κομμάτια αυτών των αστικών μύθων. Και γι’ αυτό ψάξαμε να βρούμε γιατί άραγε ένας από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές σούπερκαρ κολλάει ένα «φαντασματάκι» σε ό,τι φτιάχνει;

Μπορεί λοιπόν να ακούσετε πολλές ερμηνείες από διάφορες πηγές, αλλά σαφώς η πιο αξιόπιστη είναι ο ίδιος ο Christian von Koenigsegg. Ο οποίος και εξηγεί ότι χρησιμοποιεί αυτό το μικρό φάντασμα εξ αιτίας μιας πυρκαγιάς. Μια φωτιά που τον ανάγκασε μαζί με το προσωπικό του να καταφύγει σε ένα υπόστεγο, όπου άλλοτε στεγαζόταν η μοίρα «Johan Röd» της σουηδικής Πολεμικής Αεροπορίας. Και η οποία είχε για έμβλημά της πάνω στα αεροσκάφη Saab AJS37 Viggen, αλλά και στα άλλα, ένα φάντασμα και μότο στα αγγλικά που έλεγε «the show must go on».


Στην περίπτωση που το video δεν πηγαίνει στο σωστό χρόνο, πηγαίνετε κατευθείαν στο 28:56

Ορίστε και μερικά από τα αεροσκάφη της μοίρας «Johan Röd» που φορούν τα φαντάσματά τους: Υιοθετώντας το σήμα αυτό, ο Koenigsegg βοηθά την παράσταση να συνεχίζεται για το παλιά μοίρα, κάτι που το κάνει να ακούγεται αξιόλογο ως σκέψη.

[Πηγή jalopnik]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube