Γιατί αυτό το FIAT Uno του 1996 κοστίζει €5.900;

Γιατί αυτό το FIAT Uno του 1996 κοστίζει €5.900;

Πωλείται στη Γερμανία και μάλλον δεν θα δυσκολευτεί να βρει νέο ιδιοκτήτη. 

Όταν παρουσιάστηκε το FIAT Uno ήταν μια αληθινή επανάσταση στην κατηγορία του! Η FIAT δημιούργησε ένα αυτοκίνητο-χρυσάφι για τα ταμεία της, αφού πούλησε πάνω από 9 εκατ. αντίτυπα στη διάρκεια της ζωής του, όντας το όγδοο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Από αυτήν την άποψη και μολονότι έχουν περάσει τόσα χρόνια από την παρουσίασή του, το Uno δεν αποτελεί αυτό που θα λέγαμε «συλλεκτικό μοντέλο». Ωστόσο, κάπου στη Γερμανία, ένας έμπορος αυτοκινήτων έχει βγάλει προς πώληση ένα Uno του 1996 αντί του ποσού των €5.900.
Αξίζει τόσα χρήματα για ένα αυτοκίνητο σαν το Uno; 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ FIAT Uno Turbo i.e. 1985-1993: To ιταλικό GTI [video]

Προφανώς ναι, αφού το συγκεκριμένο είναι σαν να βγήκε μόλις τώρα από το εργοστάσιο, έχοντας στο οδόμετρό του μόλις 900 km, καθώς είχε χρησιμοποιηθεί για πολύ λίγο σαν αυτοκίνητο test drive και στη συνέχεια αποσύρθηκε. Είναι σε άψογη κατάσταση, ενώ έχει ακόμη στο πίσω κάθισμα τα εργοστασιακά πλαστικά προστατευτικά. 

Σύμφωνα με τον έμπορο, το συγκεκριμένο Uno ήταν συνεχώς σταθμευμένο σε κλειστό γκαράζ. Ο κινητήρας του είναι ο βασικός τετρακύλινδρος «Fire» με ισχύ μόλις 45 ίππων και ροπή 74 Nm. Το Uno έφτανε την καλή για την εποχή του και τον κινητήρα του τελική ταχύτητα των 145 km/h, αλλά για να την πετύχετε έπρεπε να έχετε μπόλικη υπομονή, καθώς για το τυπικό 0-100 km/h χρειαζόταν σχεδόν μια... αιωνιότητα με τα σημερινά δεδομένα που μεταφράζεται σε 18 ολόκληρα δευτερόλεπτα. 

Αλλοι καιροί, άλλα ήθη... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube