Το Ford Puma ST πρωταγωνιστεί σε μία μοναδική μονομαχία στην πίστα! [video]

Το Ford Puma ST πρωταγωνιστεί σε μία μοναδική μονομαχία στην πίστα! [video]

Mε ένα βίντεο γεμάτο δράση, όπου πρωταγωνιστεί το νέο Puma ST, η Ford μας εξιστορεί τη δικής της εκδοχή της ιστορίας του… «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ».

Το Puma ST, το πρώτο SUV της Ford Performance στην Ευρώπη, πρωταγωνιστεί σε μία  επική μονομαχία εναντίον μια μικρής αλλά ισχυρής έκδοσης του «εαυτού του». Στο νέο βίντεο της Ford, το υψηλών επιδόσεων Puma ST των 200 PS που οδηγεί η βρετανίδα οδηγός  αγώνων Ράλι, Louise Cook, αντιμετωπίζει ένα τηλεκατευθυνόμενο Puma ST σε κλίμακα 1/10 με χειριστή τον επαγγελματία και πολυπρωταθλητή οδηγών αγώνων RC (radio-controlled), Lee Martin, σε μια αγωνιώδη μάχη με το χρόνο.

Το βίντεο έχει γυριστεί στην εμβληματική πίστα του Brands Hatch στη Μ. Βρετανία, με τη μοναδική αυτή μονομαχία να αποτελεί και την απόλυτη δοκιμή ευελιξίας για το Puma ST. Χρησιμοποιώντας τις ικανότητές του στις στροφές, οι οποίες ενδυναμώνονται από τις σοφιστικέ τεχνολογίες της Sports Technologies, το κανονικών διαστάσεων Puma ST μπορεί να διανύσει τα 1,9 km του Brands Hatch Indy Circuit σε 60 περίπου δευτερόλεπτα.

Από την άλλη, η μινιατούρα Puma ST σε κλίμακα 1/10 πρέπει να καλύψει 3 γύρους στην πίστα καρτ μήκους 220 μέτρων στο Brands Hatch, η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο της πίστας Indy Circuit με τις ίδιες 6 απαιτητικές στροφές. Με στόχο για την ολοκλήρωση ενός γύρου τα 20 δευτερόλεπτα για το υπό κλίμακα Puma ST, η μονομαχία απαίτησε τα μέγιστα και από τους δύο συνδυασμούς οδηγών/οχημάτων, με αποτέλεσμα ένα συναρπαστικό φινάλε.

Ford Puma ST

Δυο λόγια για τους μονομάχους
Με τα διαπιστευτήρια της Ford Performance, το Ford Puma ST αντλεί ισχύ από τον βενζινοκινητήρα 1.5 EcoBoost των 200 PS και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 6,7’’. Οι τεχνολογίες της Sports Technologies, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το μοναδικό για τα δεδομένα της κατηγορίας διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα, τα πατενταρισμένα ελατήρια κατανομής φορτίων και οι σπορ ρυθμίσεις τόσο στην ανάρτηση όσο και στο σύστημα διεύθυνσης, συνδυάζονται ιδανικά για εξαιρετική συμπεριφορά στις στροφές. Τα προφίλ οδήγησης του αυτοκινήτου περιλαμβάνουν και πρόγραμμα Track που προσαρμόζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Puma ST για ταχύτερους χρόνους στην πίστα.

Το υπό κλίμακα (1/10) Puma ST με τη σειρά του,  δημιουργήθηκε από την Βρετανική Designworks ειδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα. Βασίζεται στην πλατφόρμα ARC R12FF και χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 402 W που εξασφαλίζει ταχύτητες της τάξης των 80 km/h. 

Προσεκτικά σχεδιασμένο για να παραπέμπει στο μοντέλο κανονικών διαστάσεων με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, το Puma ST RC είναι προσθιοκίνητο, όπως το «πραγματικό» Puma ST. Το ελαφρύ του πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πολυεστέρα (HIPS) με χρήση ψηφιακών μηχανολογικών δεδομένων από το πραγματικό αυτοκίνητο και μιας φρέζας που ελέγχεται μέσω υπολογιστή.

Λεπτομέρειες του οχήματος όπως οι ζάντες, οι εξωτερικοί καθρέπτες και οι υαλοκαθαριστήρες έχουν κατασκευαστεί μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης και διακρίνονται για την λεπτομέρειά τους. Ακόμα και το εξωτερικό χρώμα Mean Green του οχήματος είναι ίδιο με εκείνο του Ford Puma ST χρησιμοποιώντας τη ίδια ακρυλική, υδατοδιαλυτή βαφή.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube