Εσείς πόσα θα δίνατε για τις λιμουζίνες του John F. Kennedy;

Εσείς πόσα θα δίνατε για τις λιμουζίνες του John F. Kennedy;

Σε δημοπρασία στις 14 Οκτωβρίου από τον οίκο Bonhams. 

Στις 14 Οκτωβρίου, ο οίκος δημοπρασιών Bonhams θα βγάλει προς πώληση στη Νέα Υόρκη τις δύο Lincoln λιμουζίνες που χρησιμοποιούσε ο John F. Kennedy την εποχή που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μάλιστα, η μια από αυτές βρισκόταν στο Ντάλας του Τέξας στο μοιραίο ταξίδι του John F. Kennedy, όταν και δολοφονήθηκε, αλλά δεν ήταν αυτή στην οποία επέβαινε ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς είχε ρόλο συνοδευτικού. 

jfk1

Το αυτοκίνητο αυτό είχε παραχωρηθεί τότε από τον τοπικό αντιπρόσωπο της Lincoln, τον Bill Golightly, και πωλήθηκε το 1964. Πέρασε την υπόλοιπη ζωή του σε διάφορες συλλογές μουσείων και έχει αποκατασταθεί εν μέρει, έχοντας πλέον έναν νέο κινητήρα και μια εργοστασιακή βαφή σε χρώμα Ermine White. Το κόκκινο δέρμα, ωστόσο, λέγεται ότι είναι πρωτότυπο. 
Οι ειδικοί εκτιμούν πως η τιμή του αυτοκινήτου μπορεί να κινηθεί από 300.000 έως 500.000 $.

jfk

Η δεύτερη λιμουζίνα είναι μια Continental Mark V του 1960. Διαθέτει αλεξίσφαιρες πόρτες, διαχωριστικό παράθυρα ανάμεσα στους εμπρός και πίσω επιβάτες, σύστημα ενδοεπικοινωνίας, με τον Kennedy να το χρησιμοποιούσε σε προσωπικά του ταξίδια στην Ουάσιγκτον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η τιμή αναμέναται να κυμανθεί από $200.000 έως $300.000.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube