Ηλεκτρικό ντράγκστερ κάνει το 400άρι σε 7,631! [video]

Ηλεκτρικό ντράγκστερ κάνει το 400άρι σε 7,631! [video]

Το κατασκεύασμα από τη Λετονία δείχνει τι δυνατότητες έχουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες.

Ήδη ξέρουμε από το Tesla Model S P90D πόσο γρήγορα μπορεί να πάει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όμως οι τύποι από τη Λετονία(!) πήγαν το πράγμα πολλά βήματα παρακάτω. Το ηλεκτροκίνητο ντράγκστερ “Electric Fox” έχει φτιαχτεί για να είναι το ταχύτερο μηχάνημα του είδους του.

Το Electric Fox είναι σχεδιασμένο για να μοιάζει με ντράγκστερ της κορυφαίας κατηγορίας Top Fuel και ο στόχος του είναι να περάσει τα 200 μίλια την ώρα (321,8 km/h) καλύπτοντας το τέταρτο του μιλίου (402 m) σε λιγότερο από 7”.

Δεν έχει φτάσει ακόμα εκεί, αλλά το τελευταίο του 400άρι θέσπισε νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ για ηλεκτρικά ντράγκστερ, καλύπτοντας την απόσταση στην Tierp Arena της Σουηδίας  σε 7,631” με ταχύτητα εξόδου 275 km/h. Ο χρόνος αυτός υπολείπεται μόνο κατά 0,357” του απόλυτου ηλεκτρικού παγκόσμιου ρεκόρ. Σύμφωνα με το Insideevs, η επίδοση του Electric Fox είναι η 3η καλύτερη στη γενική κατάταξη NEDRA και πρώτη στην κλάση DR/A5.

Για να πετύχει αυτά τα απίστευτα νούμερα, το Electric Fox χρησιμοποιεί 6 ηλεκτρικά μοτέρ και μια ειδικά φτιαγμένη μπαταρία ιόντων λιθίου των 800V. Το σύστημα κίνησής του έχει απόδοση 1.020 kW (1.387 PS) και ροπή 220,2 kgm.

Μπορεί η ιπποδύναμη αυτή να μη συγκρίνεται με εκείνη ενός πραγματικού Top Fuel ντράγκστερ, που ξεπερνά τους 10.000 ίππους και κάνει τη γη να σείεται όταν ξεκινά, όμως δεν παύει να είναι εντυπωσιακή – αφήνοντας και μεγάλο περιθώριο για αύξηση στο μέλλον.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube