Εκτοξεύτηκε στα $460 δισ. η χρηματιστηριακή αξία της Tesla

Εκτοξεύτηκε στα $460 δισ. η χρηματιστηριακή αξία της Tesla

Τα $115 δισ. έφτασε η προσωπική περιουσία του Elon Musk. 

Εν μέσω κορονοϊού, οι αυτοκινητοβιομηχανίες είδαν τον τζίρο τους να πέφτει, τις πωλήσεις τους να καταβαραθρώνονται και την χρηματιστηριακή τους αξία να μειώνεται. 

Μια εταιρεία όμως αποτέλεσε εξαίρεση και αυτή είναι η Tesla του Elon Musk. H μετοχή της τον τελευταίο χρόνο σημειώνει συνεχή άνοδο και αυτό παρά την μείωση των κερδών της μέσα στο 2020. 

Έτσι την τελευταία εβδομάδα η κεφαλαιοποίηση της Tesla, έφτασε στα $460 δισ., αξία πολλαπλάσια του αθροίσματος της χρηματιστηριακής αξίας των Ferrari, Porsche και Aston Martin.

Nα σημειώσουμε ότι η χρηματιστηριακή αξία της Toyota, που είναι η δεύτερη σε κεφαλαιοποίηση παγκοσμίως, φτάνει τα $216 δισ.

Με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε το Bloomberg, αντίστοιχη άνοδο παρουσιάζει και η περιουσία του Elon Musk (κατέχει το 21% της Tesla) που στα τέλη Αυγούστου έφτασε τα $115 δισ., την ώρα που πέρυσι τον ίδιο μήνα έφτανε τα $ 22,4 δισ. 

Κάπως έτσι, ο Elon Musk έγινε ο πέμπτος άνθρωπος στον κόσμο που η περιουσία του έχει ξεπεράσει τα $ 100 δισ. και εμφανίζεται να είναι πιο πλούσιος από τον Mark Zuckerberg του Facebook, του οποίου η προσωπική περιουσία είναι $111 δισ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube