Η τεχνολογία carbon fiber της Lamborghini στην υπηρεσία της Ιατρικής

Η τεχνολογία carbon fiber της Lamborghini στην υπηρεσία της Ιατρικής

Η εξειδίκευση της Lamborghini στην τεχνολογία των ανθρακονημάτων μπορεί να βοηθήσει στην κατασκευή προσθετικών μελών.

Η Lamborghini υπέγραψε συμφωνία με το Ερευνητικό Ινστιτούτο Houston Methodist ώστε η τεχνογνωσία της ιταλικής εταιρείας στα ανθρακονήματα να αξιοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς.

Η Lamborghini θα εξετάσει την προοπτική να χρησιμοποιηθούν ανθρακονήματα στην κατασκευή προσθετικών μελών. Η αντοχή και το μειωμένο βάρος φαίνεται να ταιριάζουν καλύτερα σε τέτοιου είδους εφαρμογές. Δεν είναι η είδηση που θα ξεσηκώσει το κοινό των petrolheads, αλλά δείχνει πως η τεχνολογία που εξελίσσουν οι εταιρείες υπεραυτοκινήτων δεν αφορά μόνο τους πλούσιους πελάτες τους αλλά και την κοινωνία.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Η Lamborghini είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία ανθρακονημάτων από το 2007. Το σασί της Aventador είναι πλήρως ανθρακονημάτινο, ενώ αυτό της Huracan κατά βάση αλουμινένιο αλλά με τμήματα από ανθρακόνημα σε συγκεκριμένα σημεία. Έχει επίσης κατασκευάσει μια σειρά από ειδικά μοντέλα στα οποία ακόμη και τα πάνελ του αμαξώματος είναι εξ’ ολοκλήρου ανθρακονημάτινα, όπως η Reventon, η Veneno, και η Centenario.

Δείτε ακόμη Δοκιμάζουμε την Lamborghini Aventador LP700-4 Roadster [video]

Η Lamborghini θέλει να εξελίξει περαιτέρω την τεχνολογία της μέσω του ειδικού εργαστηρίου στις ΗΠΑ, το  Automobili Lamborghini Advanced Composite Structures Laboratory (ACSL), στο Seatle της Washington. Στην έρευνα για την εξέλιξη των προσθετικών μελών θα συνεργαστεί με εξειδικευμένες ιατρικές εταιρείες.

Πηγή Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube