Η BMW στοχεύει σε 100.000 πωλήσεις μοντέλων i το 2017

Η BMW στοχεύει σε 100.000 πωλήσεις μοντέλων i το 2017

Μπορεί αρχικά να ακούγεται ένας πολύ φιλόδοξος στόχος, όμως η δυναμική της αγοράς τον κάνει να φαίνεται ρεαλιστικός.

Η BMW λέει ότι οι επερχόμενες αλλαγές στους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και η ευρύτερη γκάμα των μοντέλων i θα επιφέρουν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους.

Στη συγκεκριμένη οικογένεια, δεν ανήκουν μόνο τα i3 και i8 (δείτε τη video-δοκιμή του), αλλά και τα plug-in υβριδικά μοντέλα iPerformance. Τα τελευταία τρία χρόνια, οι συνολικές πωλήσεις όλων των παραπάνω μοντέλων έφτασαν τις 100.000, ένας αριθμός που τέθηκε σα στόχος για τους επόμενους 12 μήνες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Test drive: BMW i3 94Ah

Σύμφωνα με πολύ υψηλά ιστάμενα στελέχη της BMW, ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων είναι τέτοιος που επιτρέπει τη θέσπιση τέτοιων στόχων. Και είναι λογικό, αφού πλέον η τάση της αγοράς βρίσκεται σαφέστατα σε φάση γυρίσματος προς τέτοια μοντέλα.

Δεν είναι εξάλλου μυστική η πρόθεση της εταιρείας να επιταχύνει το ρυθμό εξέλιξης των εν λόγω μοντέλων, ρίχνοντας όλο και περισσότερο βάρος (χρήμα δηλαδή) σε αυτή την κατεύθυνση. Ήδη γνωρίζουμε ότι είναι προ των πυλών οι υβριδικές εκδόσεις των MINI Countryman και της νέας 5άρας, καθώς και ότι θα υπάρξει αντίστοιχη έκδοση της X2 η οποία ετοιμάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ηλεκτρικές εκδόσεις για BMW X3 και MINI

Επίσης μέχρι το 2020 θα έχουμε δει φουλ ηλεκτρικές εκδόσεις της X3 κι ενός μοντέλου της ΜΙΝΙ, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι η εξέλιξη των θερμικών κινητήρων θα μείνει πίσω. Η BMW δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να τους εξελίσσει και μάλιστα σε ό,τι έχει να κάνει με τους βενζίνης, να τους συνδυάζει με ηλεκτρικά μοτέρ για να μειώνεται η κατανάλωση και οι εκπομπές ρύπων. Με άλλα λόγια, τα μοντέλα iPerformance όλο και θα πληθαίνουν.

[Πηγή: www.autoexpress.co.uk]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube