Dieselgate: Ο Winterkorn καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Dieselgate: Ο Winterkorn καλείται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη

Ο πρώην ισχυρός άνδρας της VW κρίθηκε ένοχος από το εποπτικό συμβούλιο του ομίλου και καλείται να πληρώσει από την τσέπη του 12 εκ. δολάρια ως αποζημίωση στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ομίλου VW, Martin Winterkorn, συμφώνησε να καταβάλλει 12 εκ. δολάρια στο γερμανικό κολοσσό για το σκάνδαλο των παραποιημένων εκπομπών ρύπων.

Η Volkswagen, προ ολίγων μηνών και συγκεκριμένα τον Μάρτιο, είχε κάνει γνωστό ότι θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου που εμπλέκονταν το 2015 στο σκάνδαλο dieselgate. To Business Insider όπως και το Reuters, επικαλούνται πηγές μέσα από τους κόλπους του ομίλου που κάνουν λόγο ότι το πλάνο των αποζημιώσεων ξεκίνησε, με τον Winterkorn, να είναι ο πρώτος που θα βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και έπεται συνέχεια.

Αυτός, που όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει τον Winterkorn στις αποζημιώσεις, δεν είναι άλλος από τον Rupert Stadler, πρώην ισχυρό άνδρα της Audi και για πολλούς, το άλλο μισό του Winterkorn… Άλλωστε, αμφότεροι εκείνη την περίοδο έλυναν και έδεναν στους κόλπους του ομίλου.

martin

Βέβαια, όσα χρήματα κι αν αποσπάσει η VW από τα δύο ή και περισσότερα πρώην στελέχη της, θα μοιάζουν σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 32 δισ. δολάρια που της έχει στοιχίσει το σκάνδαλο dieselgate. Σε χρήματα, γιατί κανείς δεν είναι σε θέση να υπολογίσει τη ζημιά που υπέστη ο όμιλος στο κύρος και την αξιοπιστία του παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube