Dieselgate: Καθυστερεί τις αποζημιώσεις η VW, πιέσεις από ΕΕ

Dieselgate: Καθυστερεί τις αποζημιώσεις η VW, πιέσεις από ΕΕ

Πιέσεις για την καταβολή των αποζημιώσεων του «Dieselgate» δέχεται από την ΕΕ η Volkswagen.

Ο Consumer Commissioner της ΕΕ, Didier Reynders, επέκρινε τη στάση της VW για την χρονοτριβή της στο θέμα των αποζημιώσεων που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση «Dieselgate» και ασκεί πίεση προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι καταναλωτές της εντός ΕΕ. Ο ίδιος σημειώνει πως έξι χρόνια μετά το σκάνδαλο, υπάρχουν καταναλωτές που δεν έχουν αποζημιωθεί ακόμη.

Θυμίζουμε πως το περασμένο έτος η VW κατέληξε με τη Γερμανική Ένωση Καταναλωτών σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, με την εταιρεία να είναι υποχρεωμένη να αποζημιώσει τους κατόχους των αυτοκινήτων της με παράνομο λογισμικό, με ποσά από €1.350 έως €6.250, ανάλογα με το μοντέλο και την ηλικία του. Την ίδια στιγμή βέβαια υπάρχουν και μεμονωμένες υποθέσεις καταναλωτών που διευθετούνται με τον ίδιο τρόπο.

Ο Reynders συμπληρώνει πως αυτό οφείλεται στην ίδια την VW η οποία χρονοτριβεί, αφήνοντας αιχμές πως με αυτό τον τρόπο δηλώνει την απροθυμία της να συνεργαστεί με τις οργανώσεις των καταναλωτών. 

Συνεχίζοντας ο Reynders αναφέρει πως το πρόβλημα με την καθυστέρηση των αποζημιώσεων δεν αφορά μόνο τους καταναλωτές της Γερμανίας, αλλά ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου. 

Reynders

Τελειώνοντας, ο επίτροπος της Ε.Ε δήλωσε πως η Volkswagen θα πρέπει να θέσει έναν συγκεκριμένο κανόνα που θα αφορά όλους τους καταναλωτές της εντός Ε.Ε. και να προχωρήσει στην αποζημίωσή τους, λαμβάνοντας ως ποσό το μέσο όρο χρημάτων που έχει ήδη επιδικαστεί σε προηγούμενες υποθέσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube