Dieselgate: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων του VW Group

Dieselgate: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων του VW Group

Ο Wolfgang Hatz έμεινε συνολικά στη φυλακή εννέα μήνες. 

Ελεύθερος μετά από εννέα μήνες στη φυλακή είναι το πρώην στέλεχος της Porsche και πρώην διευθυντής εξέλιξης κινητήρων του Wolfgang Hatz. H απελευθέρωσή του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις εισαγγελικές Αρχές του Μονάχου, αλλά αναφέρεται από πολλά δημοσιεύματα. 

Σε αυτά αναφέρεται ότι ο Hatz απελευθερώθηκε με περιοριστικούς όρους με βάση τους οποίους υποχρεούται να καταβάλει εγγύηση 3.000.000 ευρώ, του έχει αφαιρεθεί το διαβατήριο και η ταυτότητα και είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές την ημέρα στην αστυνομία της Στουτγάρδης. Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα φέρει ηλεκτρονικό βραχιόλι παρακολούθησης, ενώ του έχει απαγορευτεί να έρθει να επαφή με άλλα πρώην ή εν ενεργεία στελέχη της VW. 

O χρόνος της απελευθέρωσης του Hatz φαίνεται να σχετίζεται με την πρόσφατη σύλληψη του προέδρου της Audi Rupert Stadler (κρατείται στην βαυαρική πόλη Augsburg), ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση.
Αυτός ίσώς να ήταν και ο λόγος της αποφυλάκισης του Wolfgang Hatz αφού νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο είχε αρνηθεί την αποφυλάκισή του. 

Ο γερμανικός νόμος επιτρέπει στις αρχές να κρατούν οποιονδήποτε κατηγορούμενο περισσότερο από έξι μήνες χωρίς δίκη αν συντρέχουν ειδικές περιστάσεις. 
Σε κάθε περίπτωση οι κατηγορίες εναντίον του Hatz δεν έχουν αποσυρθεί και τόσο αυτός όσο και ο Rupert Stadler θα οδηγηθούν κάποια στιγμή στο δικαστήριο για τη συμμετοχή τους στο dieselgate. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube