Citroën: Διάσχιση της Σαχάρας με EV

Citroën: Διάσχιση της Σαχάρας με EV

Τέλος του 2022, η Citroën θα (ξανά)διασχίσει την έρημο της Σαχάρας, 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη διάσχιση, αυτή τη φορά όμως με 100% ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Autochenille Citroën B2 modèle K1, Scarabée d’Or, Sahara

Από τη γέννηση της φίρμας του το 1919, ο André Citroën είχε κατανοήσει τη σημασία της διαφήμισης και των ενεργειών μάρκετινγκ. Και μια από τις πρώτες επικοινωνιακές ενέργειές του ήταν η για πρώτη διάσχιση της Σαχάρας με αυτοκίνητο, με το Χρυσό Σκαραβαίο (Scarabée d’Or), ένα ημί-ερπυστριοφόρο όχημα, το Citroën B2 modèle K1.

Η φίρμα αυτή τη στιγμή εκθέτει στο Salon Rétromobile ένα αντίγραφο αυτού του οχήματος. Και με αυτή την ευκαιρία, η Citroën έκανε τη μεγάλη ανακοίνωση: Θα ξαναριχτεί στη μάχη της ερήμου! Και αυτό θα γίνει στο τέλος του 2022, ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη διάσχιση.

Citroën B2 modèle K1
Autochenille Citroën B2 modèle K1, το Scarabée d’Or ήταν το πρώτο αυτοκίνητο στην Ιστορία που διέσχισε την έρημο της Σαχάρας το 1922. Με την οργάνωση αυτής της πρωτοποριακής εκστρατείας, ο André Citroën επέδειξε σε ολόκληρο τον κόσμο την αξιοπιστία των αυτοκινήτων του. Η ανθρώπινη αυτή εποποιία που διηύθυναν οι George-Marie Haardt και Louis Audouin-Dubreuil ήταν το προοίμιο των διάσημων Croisière Noire και Croisière Jaune που ακολούθησαν το 1924 και το 1931.


Τότε, ο André Citroën ήθελε να δείξει την αξιοπιστία των οχημάτων του. Η διάσχιση του 21ου αιώνα έχει επίσης μια αύρα μάρκετινγκ: Την προώθηση της καινοτόμου και βιώσιμης κινητικότητας. Επειδή το επίκεντρο αυτής της νέας περιπέτειας είναι η επιλογή να το γίνει μόνο με ηλεκτρικά οχήματα.

Η Citroën υποδεικνύει ότι το καραβάνι της θα αποτελείται από δύο ρεπλίκες της πρώτης διάσχισης, το Scarabée d’Or και το Croissant d’Argent (Αργυρά Ημισέληνος), ηλεκτρικά οχήματα παραγωγής για βοήθεια από την γκάμα της που θα υπάρχει το 2022 και ένα μελλοντικό, 100% ηλεκτρικό μοντέλο.

Autochenille Citroën B2 modèle K1

Οι ημερομηνίες μάλιστα καθορίστηκαν ήδη: Από τις 19 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιανουαρίου 2023. Η επιθυμία είναι να ακολουθήσουν όσο το δυνατόν πιστότερα τη διαδρομή του 1922* που ήταν συνολικά 3.170 km. Απόσταση που απαιτεί σημαντικό αριθμό επαναφορτίσεων! 

Πάντα πρωταθλητής στην επικοινωνίας, η Citroën βρήκε και το όνομα γι’ αυτό το πρότζεκτ: Ë-POPÉE -ελληνιστί εποποιία με το αρχικό «Ë» που αποτελεί το σήμα των ηλεκτρικών Citroën.

 Croisière Sahara, Croisière Noire, Croisière Jaune

* Η προγραμματισμένη διαδρομή: 200 km από Touggourt έως Ouargala, 770 km από Ouargala έως In-Salah μέσω Inifel, 800 km από In-Salah έως Silet μέσω Tamanrasset, 500 km από Silet έως Tin Zaouaten, 100 km από Tin Zaouaten έως Tin Toudaten , 100 km από Tin Toudaten έως Kidal, 350 km από Kidal έως Bourem, 100 km από Bourem στη Bamba, 250 km από τη Bamba στο Timbuktu.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube