Αποκτήστε μια τριθέσια Arrows Formula 1! [+video]

Αποκτήστε μια τριθέσια Arrows Formula 1! [+video]

Ή, αν θέλετε, πάρτε και δύο, ώστε να πηγαίνετε άλλους δυο φίλους σας τη βόλτα της ζωής τους, ενώ η πρώτη ανεφοδιάζεται!


Τα αγωνιστικά της Formula 1 είναι εξ ορισμού μονοθέσια, από την εποχή της Alfa Romeo P3, τη δεκαετία του 1930. Πώς μπορεί λοιπόν κάποιος να πάρει μια αίσθηση του πόσο γρήγορα κινούνται;

Για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατό, κάποιοι κατασκευαστές έφτιαξαν διθέσια αγωνιστικά F1 (McLaren) ή και τριθέσια (Ferrari, Arrows). Τώρα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε ένα από αυτά ώστε να μπορείτε να προσφέρετε στους φίλους σας μια εμπειρία ζωής.

Η Heritage F1 πουλάει στο RaceCarsDirect όχι μία, αλλά δύο τριθέσιες Arrows AX3. Είναι κατασκευασμένες από την Arrows Grand Prix International το 2001, όταν είχε ως κύριο χορηγό την Orange και ιδιοκτήτη/διευθυντή τον θρυλικό και αείμνηστο Tom Walkinshaw.

Η τριθέσια διάταξη, όπως στο σούπερκαρ McLaren F1, επιτρέπει στους δύο επιβάτες να έχουν πολύ καλύτερη ορατότητα απ’ ό,τι στα αντίστοιχα διθέσια σε σειρά (tandem).

McLaren 2-seat Formula 1 car

«Η Arrows AX3 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει μια εμπειρία πιο αληθινή παρά ποτέ του τι βλέπει και νιώθει ένας πιλότος F1 στο κόκπιτ», είχε πει ο Walkinshaw στην παρουσίαση του αυτοκινήτου. «Πολλά έχουν γραφτεί για την επιτάχυνση, τις πλευρικές δυνάμεις g και τις δυνατότητες αυτών των αγωνιστικών στο φρενάρισμα, και τώρα διευρύνουμε τις ευκαιρίες να εκτιμήσει ο κόσμος πώς είναι στην πραγματικότητα».

Το τριθέσιο έχει κινητήρα Hart V10 των 740 ίππων @ 16.000 rpm (με σιλανσιέ των 92 dBA για πίστες με όριο θορύβου) σε ένα σασί που προέρχεται από εκείνο που χρησιμοποιούσε η Arrows στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 εκείνη την εποχή. Μαζί με κάθε αυτοκίνητο θα δοθεί κι ένα πακέτο εξαρτημάτων που περιλαμβάνει τη μίζα πεπιεσμένου αέρα, ηλεκτρικές κουβέρτες για τα λάστιχα και άλλα «καλούδια».

Βέβαια, κανείς δεν χαρίζει ένα τέτοιο αυτοκίνητο και η Heritage F1 ζητάει €595.000 για κάθε μια από τις Arrows AX3. Αν ξέρετε να παζαρεύετε, ορμάτε!...

[Πηγή: Heritage F1 μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube