10.000 κομμάτια για τη Lamborghini Urus

10.000 κομμάτια για τη Lamborghini Urus

Το SUV της Lamborghini έπιασε το συμβολικό ορόσημο των 10.000 αυτοκινήτων σε μόλις δύο χρόνια εμπορικής καριέρας.

Lamborghini Urus

Γιατί η Lamborghini τόλμησε να εισέλθει στην αγορά των SUV; Μα, επειδή όποιος μπαίνει κάνει επιτυχία! Η ιταλική εταιρεία ξεπέρασε τις προκαταλήψεις και γέννησε μια νέα μηχανή που κόβει χρήμα. Με εμπορικό λάκτισμα λοιπόν το 2018, η Urus σπάει τα κοντέρ της Sant’Agata.

Και για του λόγου το ασφαλές, το αυτοκίνητο μόλις ξεπέρασε τα 10.000 κομμάτια, δύο χρόνια μόλις ύστερα από την άφιξή του στην αγορά. Νούμερο που αποτελεί ρεκόρ ταχύτητας για τα δεδομένα της φίρμας. Για να αντιληφθείτε την εμπορική επιτυχία, να πούμε ότι η «μικρή» Huracan, η οποία είναι επίσης στο είδος της μια μεγάλη επιτυχία για τη Lambo, χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να φτάσει τις 10.000 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Urus

Η 10.000στή Urus θα πάρει τον δρόμο για τη Ρωσία όπου και θα διατεθεί στην εκεί αγορά και μάλιστα σε ένα χρώμα που μόλις εγκαινιάστηκε στην παλέτα του ιταλικού SUV… μαύρο ματ. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με το πακέτο κάρμπον, όσο για τα μηχανικά να υπενθυμίσουμε ότι το μοτέρ V8 των 4,0 λίτρων αποδίδει 650 άλογα, δίνοντας στην Urus χρόνο 3,6” για το σπριντ των 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 305 km/h.

Για την παραγωγή της Urus, η Lamborghini διπλασίασε την έκταση του ιταλικού εργοστασίου της. Το 2019 εγκαινιάστηκε ένα νέο τμήμα βαφής προορισμένο μόνο για το ιταλικό SUV. Η Urus βρίσκεται στην αρχή της ζωής του, οπότε έχει χρόνο να σπάσει πολλά ρεκόρ παραγωγής για τη Sant’Agata, περιλαμβανομένου του μοντέλου της Lamborghini με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ιστορία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube