Η Puritalia Berlinetta με 965 PS στην έκθεση Γενεύης

Η Puritalia Berlinetta με 965 PS στην έκθεση Γενεύης

Νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο περιορισμένης παραγωγής από την ιταλική εταιρεία

Η Puritalia Automobili με έδρα τη Νάπολη, ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο υβριδικό υπεραυτοκίνητο στην έκθεση Γενεύης το οποίο θα έχει συνολική απόδοση 965 PS. Το μοντέλο που θα ονομάζεται Berlinetta, είναι στην ουσία η κλειστή έκδοση του 427 Roadster που είδαμε για πρώτη φορά το 2012 το οποίο είχε έντονες σχεδιαστικές αναφορές στην Shelby Cobra.

Η χειροποίητη Berlinetta θα βασίζεται σε ένα σασί από ανθρακονήματα και αλουμίνιο το οποίο εξελίσσεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Επίσης, το μοντέλο θα έχει ιδανική αναλογία βάρους 50/50, εξάτμιση από τιτάνιο με τετραπλή απόληξη και αμάξωμα κατασκευασμένο εξ'ολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα αποδίδει συνολικά 965 PS και 127,2 kgm ροπής, ενώ ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα μαθαίνει τη συμπεριφορά κάθε οδηγού και θα διαχειρίζεται ανάλογα όλη αυτή τη δύναμη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, ο οδηγός θα έχει πρόσβαση σε ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου μέσα από μια μεγάλη οθόνη αφής ή μέσω φωνητικών εντολών ενώ θα μπορεί να το ελέγχει και από απόσταση μέσω του smartphone του.

Puritalia Berlinetta

Στόχος της Puritalia είναι η παραγωγή 150 μονάδων σε αρκετά αργό ρυθμό, καθώς μόνο η επεξεργασία και η βαφή των ανθρακονημάτινων μερών απαιτεί 800 ώρες εργασίας ανά μοντέλο. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγείλουν το όχημά τους σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους, στα πρότυπα των σχεδιαστικών οίκων του '50 και του '60.

Όπως δήλωσε και ο CEO της εταιρείας, Paolo Parente: "Μας αρέσει να σκεφτόμαστε ότι δεν πουλάμε τα αυτοκίνητά μας. Τα εμπιστευόμαστε σε ιδιοκτήτες που θα τα προσέχουν και θα τα απολαμβάνουν γιατί αντιλαμβάνονται και εκτιμούν τα φανταστικά τεχνικά χαρακτηριστικά τους και την προσοχή που έχουμε δώσει στην κατασκευή τους".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube