Heuliez Intruder: Ένα στιλάτο cabrio με βάση την G-Class [video]

Heuliez Intruder: Ένα στιλάτο cabrio με βάση την G-Class [video]

Αν θέλεις ένα ανοιχτό SUV αλλά το VW T-Roc Cabriolet παραείναι απλό, ίσως η λύση να είναι αυτό το Heuliez Intruder που εμφανίστηκε προς πώληση.

Η γαλλική Heuliez είναι γνωστή σήμερα μόνο για την κατασκευή λεωφορείων, όμως από την παλαιότερη δραστηριότητά της στο χώρο του αυτοκινήτου έχουν προκύψει κάποια πασίγνωστα μοντέλα.

Το όνομά της δεν είναι ευρέως γνωστό, αφού η Heuliez αναλάμβανε το σχεδιασμό και την κατασκευή ιδιαίτερων αμαξωμάτων ή πρωτοτύπων για λογαριασμό άλλων κατασκευαστών, κυρίως –αλλά όχι αποκλειστικά– Γάλλων. Πρόκειται για την εταιρία που κατασκεύαζε το κεντρομήχανο Renault 5 Turbo, ενώ αργότερα η Peugeot, εκτιμώντας αυτή την προϋπηρεσία της, της ανέθεσε το 205 Τ16. Πιο πρόσφατα, η εταιρία σχεδίασε το μηχανισμό της αναδιπλούμενης οροφής του Peugeot 206 CC, που κυκλοφόρησε το 2000.

Αρκετά νωρίτερα, το 1996, η Heuliez είχε κάνει άλλη μια απόπειρα για ένα αυτοκίνητο με σκληρή, αναδιπλούμενη οροφή, το οποίο όμως ήταν και SUV. Σε μια διαστροφική για την εποχή μίξη διαφορετικών στοιχείων, το πρωτότυπο Heuliez Intruder είχε ένα μυώδες, στιλάτο ανοιχτό αμάξωμα προσαρμοσμένο πάνω στα μηχανικά μέρη της σκληροτράχηλης Mercedes-Benz G-Class. Και το εμφάνισε στην Έκθεση του Παρισιού, ελάχιστους μήνες μετά την παρουσίαση της πρώτης Mercedes-Benz SLK, που ενσωμάτωνε έναν αντίστοιχο μηχανισμό οροφής.

Με την έννοια του ανοιχτού «τζιπ» τότε να είναι ταυτισμένη με τα Jeep Wrangler, τα Suzuki Vitara κ.λπ., είναι σαφές το πόσο απόκοσμο έδειχνε το Heuliez Intruder. Αλλά και σήμερα, που έχουμε δει κι άλλα στιλάτα SUV με ανοιχτή οροφή, όπως τα Nissan Murano CrossCabriolet και Range Rover Evoque Convertible ή το πιο πρόσφατο Volkswagen T-Roc Cabriolet, το Intruder δεν θα περνούσε από πουθενά απαρατήρητο.

Heuliez Intruder

Το συγκεκριμένο Intruder, που βγήκε τώρα προς πώληση από τη βρετανική DK Engineering, είναι το πρωτότυπο του 1996, κι όχι ένα από τα πέντε αυτοκίνητα «παραγωγής» που κατασκεύασε η Heuliez λίγα χρόνια αργότερα. Έχει αλλάξει τρία χρώματα για να εμφανιστεί σε διάφορες εκθέσεις. Το αρχικό ασημί της Mercedes-Benz άλλαξε σε άσπρο και μετά σε κόκκινο, πριν επιστρέψει στην αρχική του διαμόρφωση.

Το Heuliez Intruder φορά τον 6κύλινδρο κινητήρα της G 320, μαζί με το 4άρι αυτόματο κιβώτιο και όλη τη μετάδοσή της. Μάλιστα όλα τα μηχανικά μέρη, μαζί με το αμάξωμα και το μηχανισμό της οροφής υπέστησαν πρόσφατα ένα πλήρες φρεσκάρισμα, το οποίο κόστισε περίπου... €280.000, παρότι το αυτοκίνητο έχει διανύσει μέχρι σήμερα μόλις 1.700 km! Η τιμή πώλησης παραμένει άγνωστη, και θα γνωστοποιηθεί μόνο σε πραγματικά ενδιαφερόμενους. Οπότε μπείτε στην DK Engineering για πληροφορίες, ή για περισσότερες φωτογραφίες του περίεργου αυτού οχήματος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube