GP Βελγίου: To Ηalo έσωσε τον Leclerc

GP Βελγίου: To Ηalo έσωσε τον Leclerc

Ποινή 10 θέσεων για το GP στην Ιταλία επέβαλαν οι αγωνοδίκες στον Hulkenberg.

Ο Charles Leclerc δήλωσε πως αισθάνεται τυχερός βλέποντας τη ζημιά στο Halo της Sauber που προκάλεσε η McLaren του Fernando Alonso.

Ο Ισπανός, χτυπημένος από πίσω από τον Nico Hulkenberg που έχασε τα φρένα στην La Source, απογειώθηκε και πέρασε πάνω από τη Sauber του Μονεγάσκου.

Ο Leclerc δήλωσε: "Δεν ξέρω πώς θα είχε καταλήξει όλη αυτή η εμπλοκή αν δεν υπήρχε το Halo. Κοιτάζοντας τη ζημιά που έχει υποστεί, νομίζω πως τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα…
Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι το Halo ήταν εκεί…

lec

Παράλληλα δήλωσε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν μπόρεσε την ώρα του συμβάντος να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είχε γίνει.

Σχολιάζοντας την ποινή 10 θέσεων στο grid του αγώνα της Ιταλία που οι αγωνοδίκες επέβαλαν στον Nico Hulkenberg, είπε ότι αυτή είναι μάλλον άδικη. Οι αγωνοδίκες δικαιολόγησαν την απόφασή τους, λέγοντας ότι η φάση ήταν σχεδόν ίδια με αυτήν που επέβαλε την απαγόρευση συμμετοχής σε έναν αγώνα του Romain Grosjean.

Ο Leclerc δήλωσε ότι δεν ήταν «θυμωμένος» με τον Hulkenberg. Ο Nico –είπε - δεν είναι ένας οδηγός που έχει παρελθόν και μπορείτε να δείτε ότι δεν είναι σκόπιμο αυτό που έκανε.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube