Έτοιμη η Bentley Bentayga που θα τρέξει στο Pikes Peak

Έτοιμη η Bentley Bentayga που θα τρέξει στο Pikes Peak

Στόχος να καταρρίψει το ρεκόρ που κατέχει από το 2013 το Range Rover Sport. 

H Bentley είχε ανακοινώσει νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι θα πάρει μέρος στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak με μια ειδικά διαμορφωμένη Bentayga.
Η συμμετοχή στον  αγώνα που θα γίνει στις 24 Ιουνίου θα είναι η πρώτη επίσημη για τη βρετανική μάρκα. Το αυτοκίνητο που ετοιμάζεται, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, φορά κινητήρα W12 600 ίππων, τον οποίο εξελίσσει το αγωνιστικό τμήμα Bentley Motorsport στο Crewe. Θα έχει roll cage και τον υπόλοιπο απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας, κατά τα άλλα όμως οι προδιαγραφές του δεν θα απέχουν πολύ από αυτές του αυτοκινήτου παραγωγής.
Θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα έξυπνης τετρακίνησης, την αερανάρτηση και το σύστημα ενεργών αντιστρεπτικών που ελέγχει την κλίση με ακαριαία αμεσότητα χάρη στο ηλεκτρικό κύκλωμα 48-volt.

ben

Την πράσινη Bentley Bentayga, φωτογραφίες της οποίας η εταιρεία αποκάλυψε σήμερα, θα οδηγήσει Rhys Millen και στόχος είναι η Bentayga να σπάσει το ρεκόρ του Range Rover Sport από το 2013, όταν ειχε ολοκληρώσει τη διαδρομή των 19,98 km με χρόνο 12: 35.61, και έτσι να γίνει το ταχύτερο SUV στη συγκεκριμένη διαδρομή. 

bent

Σε εργοστασιακή μορφή η Bentayga W12 κάνει 0-100 km/h σε 4” και πιάνει τελική 300 km/h. Το αυτοκίνητο θα τρέξει στην κλάση των αυτοκινήτων «Επίδειξης» με το νούμερο 8 στις πόρτες. Άλλα αυτοκίνητα στην κατηγορία είναι μια Dodge Viper του 2015, ένα Ford F1 του 1949 (φορτηγάκι είναι, μη πάει ο νους σας αλλού) και ένα Acura, αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE