Ο Τσιρώνης ξαναχτυπά

Ο Τσιρώνης ξαναχτυπά

Με την αρνητική θέση του για τα ντίζελ στα αστικά κέντρα επανέρχεται ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

Στο περιθώριο της τελετής παράδοσης/παραλαβής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο άρτι αφιχθείς αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης έθεσε εκ νέου το θέμα της πετρελαιοκίνησης στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα –Θεσσαλονίκη και Αθήνα: «Το θέμα της πετρελαιοκίνησης πρέπει να το δούμε εξ υπαρχής διότι σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος έχει φανεί ότι δημιουργεί προβλήματα».

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Μάιο, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι, «ο τρόπος υπολογισμού των ετήσιων τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι δίκαιος, αλλά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι τα πιο επικίνδυνα και τα πλέον ρυπογόνα» και ότι σκόπευε να φέρει στη Βουλή σχετικό σχέδιο νόμου με μέτρα κατά των ντίζελ. Στη συνέχεια και ύστερα από τη θύελλα αντιδράσεων που ξέσπασε, δήλωσε ότι ο ιστότοπος που είχε δημοσιεύσει τη συνέντευξή του έκανε λάθος διότι αυτός «ουδέποτε μίλησε για νέους φόρους ή τέλη στην πετρελαιοκίνηση». Πάντως, ακόμα και τότε, επανήλθε με δήλωσή του στο ΣΚΑΪ, όπου είπε, «κάναμε ένα θαυμάσιο εμπορικό δώρο στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία», εγκαλώντας τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για την απόφασή της να επιτρέψει την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube