Μειώνεται στo 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη των μοτοσικλετών

Μειώνεται στo 13% ο ΦΠΑ για τα κράνη των μοτοσικλετών

H διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο. 

«Ύστερα από συνεννόηση του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και σε συνέχεια της δέσμευσής του για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων που αφορούν τη χρήση κράνους από τους δικυκλιστές, γίνεται γνωστό ότι ο ΦΠΑ για τα κράνη μειώνεται από το 24% στο 13%. Η σχετική διάταξη θα ενταχθεί στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Αυτό ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταφορών, όπου μεταξύ άλλων συζήτησε και το θέμα της οδικής ασφάλειας με τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. 

Ο πρωθυπουργός από το υπουργείο Μεταφορών είχε πει ότι θα ξεκινήσει άμεσα εκστρατεία άμεσης εφαρμογής της τήρησης του νόμου για τα κράνη. «Δεν πρόκειται να δεχθώ καμία απόκλιση από την υποχρεωτική χρήση κράνους για τα δίκυκλα. Όπως εφαρμόζουμε τον αντικαπνιστικό νόμο, έτσι θα καταστήσουμε και απολύτως σαφές ότι τα κράνη είναι υποχρεωτικά. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο να θρηνούμε θανάτους από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από ανθρώπους οι οποίοι δεν φορούν κράνη όταν χρησιμοποιούν τα δίκυκλά τους. Αυτό θα το πλαισιώσουμε και με ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων, έτσι ώστε η απόκτηση κράνους να γίνει πιο οικονομική». 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube