Έλληνες μαθητές λυκείου νικητές σε διεθνή διαγωνισμό μηχανολογίας [video]

Μαθητές από το Δημόσιο Λύκειο της Φιλοθέης πρώτευσαν στον παγκόσμιο διαγωνισμό τεχνολογίας «Land Rover 4x4 in Schools» που έγινε στο Coventry, στη Βρετανία, το σαββατοκύριακο που πέρασε.

Το Land Rover 4x4 in Schools Technology Challenge αποτελεί μια πρωτοβουλία που δίνει στους νέους μια εικόνα για το τι χρειάζεται για να γίνεις μηχανολόγος/μηχανικός. Το πρόγραμμα στοχεύει να ενισχύσει τη γνώση και να κλιμακώσει το ενδιαφέρον για την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανολογία και τα μαθηματικά μέσα από μια πρακτική και χειροπιαστή εμπειρία.

Η ελληνική ομάδα «NewGen Motors» από το Δημόσιο Λύκειο της Φιλοθέης θριάμβευσε έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς συνεργάστηκε αποτελεσματικά για να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο τετρακίνητο όχημα με συγκεκριμένες προδιαγραφές: Το όχημα απαιτείτο να κινηθεί σε μια ειδικά σχεδιασμένη πίστα δοκιμών που εξομοίωνε ρεαλιστικές συνθήκες και θα έπρεπε να συμπεριφερθεί όπως ένα όχημα 4x4 κανονικών διαστάσεων στην ανάλογες συνθήκες.

Το όχημα των Ελλήνων μαθητών πρώτευσε, με τη μαλαισιανή ομάδα να κατατάσσεται στη δεύτερη θέση και την ομάδα από την Πορτογαλία στην τρίτη. Και για να μην ξεχνιόμαστε την ομάδα NewGen Motors αποτελούν οι Βασίλης Μεσημέρης, Ερμής Μαρίνης, Άννα Καραμαλίκη, Στέφανος Καγιουλής, Τζωρτζίνα Σοφιανού και Γιώργος Τσάμης.

NewGen Motors

Κορυφαία διάκριση στον ίδιο διαγωνισμό απέσπασε και η επίσης ελληνική ομάδα Gravity Force ((τρεις μαθητές από το Γενικό Λύκειο Φυλής και ένας από το 1ο Γενικό Λύκειο Μοσχάτου), για το πιο «μηχανολογικά εξελιγμένο όχημα»: Βασίλης Σεβασλίδης, Κυριάκος Διαούρτας, Χαρά Μπανανά, Μυρτώ Βλάχου, με συντονίστρια την καθηγήτρια Αρμενάκα Βασιλική του ΓΕΛ Φυλής.

Gravity Force

Οι ομάδες από όλον τον κόσμο που συμμετείχαν στο παγκόσμιο Land Rover 4x4 in Schools Technology Challenge αφιέρωσαν αρκετές εβδομάδες στην έρευνα, στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και στη διαχείριση του πρότζεκτ, προκειμένου να πάρουν την εθνική πρόκριση απέναντι σε άλλα σχολεία της χώρας τους.