To DRIVE #274 μαζί με την ειδική έκδοση Automotive Milestones στα περίπτερα

To DRIVE #274 μαζί με την ειδική έκδοση Automotive Milestones στα περίπτερα

Τo DRIVE #274 κυκλοφορεί ξανά σήμερα. Θα το βρείτε στα περίπτερα, και μαζί τη συλλεκτική έκδοση Automotive Milestones. Απολαύστε 420 σελίδες Αυτοκίνητο.

Στο εξώφυλλο, η ολοκαίνουργια BMW Σειρά 1, για πρώτη φορά με κίνηση εμπρός για να κερδίσει σε ευρυχωρία και πρακτικότητα. Τι έχασε όμως με αυτή την αλλαγή; Οδηγήσαμε μια προσθιοκίνητη έκδοση, αλλά και την κορυφαία, τετρακίνητη M135i xDrive των 306 PS, για να το διαπιστώσουμε. Σε διαδρομές του Ράλι Μόντε Κάρλο οδηγήσαμε το νέο Ford Focus ST, τη σπορ εκδοχή του Focus που επιχειρεί να μας ενθουσιάσει τόσο ώστε να μην περιμένουμε νέο RS. Παράλληλα, πήραμε μια πρώτη γεύση από το ηλεκτρικό πρωτότυπο Volkswagen ID.3.

Πίσω στην Ελλάδα, δοκιμάσαμε τρία πολύ ξεχωριστά SUV με αρκετό ενδιαφέρον: Το εντυπωσιακό και πολυτελές νέο DS 3 Crossback 1.5 BlueHDi 100, το τετρακίνητο Nissan Qashqai 1.7 Blue dCi 4WD και το ανανεωμένο Kia Sportage 1.6 CRDi Hybrid. Στη δοκιμασία του Master Test υποβάλλαμε το νέο Skoda Scala, το νέο χάτσμπακ που έχει βάλει στόχο ακόμα και το «αδελφό» VW Golf. Βιώσαμε τη σπορ πλευρά των υβριδικών, που είναι ήδη εδώ, με την Toyota Corolla 2.0 Hybrid. Και θέσαμε στους αυτούς μας ένα δίλημμα: Ποιο είναι το πιο απολαυστικό δίλιτρο τετρακίνητο σήμερα, η νέα Mercedes-AMG A 35 και την Alfa Romeo Giulia Veloce 280.

Τώρα το καλοκαίρι τα αυτοκίνητά μας κινούνται μόνιμα με το a/c σε λειτουργία, και συχνά φορτωμένα με επιβάτες και αποσκευές. Και όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε ότι αυτοί οι παράγοντες επιβαρύνουν τις επιδόσεις τους. Πόσο ακριβώς, όμως, κανείς δεν γνωρίζει. Επιχειρήσαμε να το διαπιστώσουμε με τον μόνο αξιόπιστο τρόπο: Στο ίδιο σημείο, την ίδια μέρα, με τρία διαφορετικά είδη αυτοκινήτων. Για αυτό το σκοπό πήραμε ένα βενζινοκίνητο Opel Crossland X 1.2 Turbo, ένα ντίζελ Peugeot 208 1.5 BlueHDi 100 και μια υβριδική Toyota Corolla 1.8. Μπορείτε να μαντέψετε τα αποτελέσματα;

Κι αν αναρωτιέστε τι φυσική κατάσταση πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να αντεπεξέλθει ως πιλότος της Formula 1, έχουμε ένα άρθρο και γι’ αυτό. Μαζί με δεκάδες σελίδες δοκιμών, δοκιμή μεταχειρισμένου, προτάσεις αγοράς, Drive Classics κ.ά.

Μαζί με το DRIVE θα βρείτε και την Ειδική Έκδοση AUTOMOTIVE MILESTONES. Όπως (ελπίζουμε να) γίνεται κατανοητό από τον τίτλο, επιχειρούμε να πούμε την Ιστορία του αυτοκινήτου, μέσα από την ιστορία κάθε μάρκας. Να τοποθετήσουμε κάθε κατασκευαστή στο χρόνο, στην Ιστορία και στην αγορά σήμερα. Στη διαδρομή, στεκόμαστε και σε σημαντικά γεγονότα ή/και πρόσωπα που επηρέασαν την αυτοκίνηση. Το ετοιμάσαμε με πολύ κόπο και απεριόριστο σεβασμό σε όλους εσάς. Ελπίζουμε να σας αρέσει.

Καλή ανάγνωση.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube