Διεθνείς αγώνες καρτ: Ο Λιβέρης στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης

Διεθνείς αγώνες καρτ: Ο Λιβέρης στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης

Σε έντονο ρυθμό ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για την φετινή αγωνιστική χρονιά στην Ευρώπη ο 15χρονος Έλληνας οδηγός καρτ Διονύσης Λιβέρης.

Με στόχο τη διάκριση στο υψηλότερο επίπεδο των ευρωπαϊκών αγώνων καρτ ο Λιβέρης προετοιμάστηκε σκληρά στη διάρκεια του χειμώνα, και με ιδιαίτερη ένταση τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο νεαρός πέρασε τρία 24ωρα στο Mariembourg του Βελγίου δουλεύοντας πολύ την τεχνική του στη μάχη τροχό με τροχό, παίζοντας εναλλάξ «τη γάτα και το ποντίκι» στο στεγνό και στο βρεγμένο, με τον Τσέχο παγκόσμιο πρωταθλητή καρτ Patrik Hajek. Παράλληλα, αναλύοντας τα δεδομένα της τηλεμετρίας με τη βοήθεια των ειδικών της πρωταθλήτριας ομάδας Daems με την οποία θα αγωνιστεί και φέτος ο Λιβέρης, εργάστηκε ώστε να εξελίξει το οδηγικό του στιλ και να βελτιώσει κάθε λεπτομέρεια.

Liveris
Ο Λιβέρης (αριστερά) και ο Hajek ανταλλάσσουν απόψεις και δουλεύουν πάνω στην τηλεμετρία.

Είχε προηγηθεί άλλο ένα δύσκολο τριήμερο προπόνησης στην Καλαμάτα, με τον αυστριακό Πρωταθλητή Ευρώπης στο Rotax Max Challenge Consti Schoell. Ο Λιβέρης έδειξε ότι η πείρα που απέκτησε πέρυσι, στην πρώτη του χρονιά στην ανώτατη κατηγορία καρτ Rotax, θα του επιτρέψει να διεκδικεί μια θέση στο βάθρο στους αγώνες που θα πάρει μέρος φέτος. Στο πρώτο σκέλος της χειμερινής προετοιμασίας του, ο Διονύσης ήταν για τρεις μέρες στο Lonato της Ιταλίας όπου δοκίμασε και τα γερμανικά σασσί Mach1. Το εργοστάσιο πρόσφερε στον Λιβέρη ένα μπάκετ τουλάχιστον για τους αγώνες στη Γερμανία. Η συνεργασία ωστόσο δεν θα προχωρήσει καθώς ο νεαρός οδηγός και ο προπονητής του, ο κορυφαίος Έλληνας καρτίστας Γιάννης Αντωνιάδης, έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν αποκλειστικά με σασί Tony Kart.

Ως προς το πρόγραμμα, φέτος η έμφαση θα δοθεί στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των 6τάχυτων καρτ ΙΑΜΕ των 50 ίππων, με φρένα στους τέσσερις τροχούς.

Ο Διονύσης θα διεκδικήσει επίσης το πρωτάθλημα BNL των Κάτω Χωρών στην κατηγορία Rotax DD2 με τα 35 άλογα, τις δύο ταχύτητες και φρένα στους τέσσερις τροχούς που ξεκινά στις 23-24 Μαρτίου καθώς και ορισμένους αγώνες του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rotax DD2, οι οποίοι δεν συμπίπτουν με το υπόλοιπο πρόγραμμα.

Θα υπάρξει και μια μοναδική συμμετοχή στο υψηλού επιπέδου γερμανικό πρωτάθλημα με τα 6τάχυτα καρτ στις αρχές Αυγούστου.  

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν με σασί Tony Kart.

Tony kart

Το 2018, στους 13 αγώνες που έκανε στην Ευρώπη, ο Λιβέρης πήρε μία νίκη και δύο δεύτερες θέσεις, σε Γαλλία, Βέλγιο και Ουγγαρία, αντίστοιχα. Βρέθηκε επικεφαλής αγώνα άλλες τρεις φορές πριν η προσπάθειά του διακοπεί από μηχανικό πρόβλημα ή ατύχημα. Αλλά σε όλες του τις εμφανίσεις έδειξε πειστική ταχύτητα.

Την ευρωπαϊκή πορεία του νεαρού Έλληνα είχαν στηρίξει η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Liveris

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube