ΗΠΑ: Στοπ των κατασκευαστών στο αλκοόλ

ΗΠΑ: Στοπ των κατασκευαστών στο αλκοόλ

Στις ΗΠΑ, ο Joe Biden υπέγραψε νόμο που αναγκάζει τους κατασκευαστές να ενσωματώσουν σύστημα που εμποδίζει οποιονδήποτε έχει καταναλώσει αλκοόλ να βάλει εμπρός το αυτοκίνητο.

US alcohol driving law

Κάθε χρόνο, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ευθύνεται για τους θανάτους 10.000 ανθρώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μια μάστιγα που φαίνεται να βρίσκεται στο κατόπι της ο πρόεδρος Joe Biden, αφού μόλις υπέγραψε έναν άνευ προηγουμένου νόμο που θα απαιτεί από τους κατασκευαστές να ενσωματώνουν συσκευές για την ανίχνευση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ σε νέα οχήματα.

Σύμφωνα με αμερικανικές ενώσεις, ο νέος νόμος για το αλκοόλ είναι ο πιο σημαντικός για την οδική ασφάλεια εδώ και 41 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η αμερικανική υπηρεσία του Transportation Department που είναι υπεύθυνη για την οδική ασφάλεια, σε σχέση με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, θα έχει στη διάθεσή της τρία χρόνια για να οργανωθεί προκειμένου να θεσπίσει τις προδιαγραφές ανίχνευσης.

αλκοόλ

Από την πλευρά της τεχνολογίας, μελετώνται δύο δρόμοι: Ένας ανιχνευτής αέρα ικανός να «εισπνεύσει» την αναπνοή του οδηγού και να μετρήσει το επίπεδο οινοπνεύματος στο αίμα του και ένας αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, επίσης ικανός να ανιχνεύει την ποσότητα αλκοόλ από τους πόρους του δέρματος.

Η NHTSA, ανακοινώνει ότι αυτές οι συσκευές θα έσωζαν περίπου 9.400 ζωές ετησίως στις ΗΠΑ, σε μια χώρα όπου, ωστόσο, πολλές πολιτείες επιβάλλουν αρκετά χαμηλό και αυστηρό όριο όσον αφορά το οινόπνευμα στο αίμα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube