ΗΠΑ: Το IIHS δοκιμάζει συστήματα προστασίας πεζών με δυσάρεστες εκπλήξεις [video]

ΗΠΑ: Το IIHS δοκιμάζει συστήματα προστασίας πεζών με δυσάρεστες εκπλήξεις [video]

Από τα 11 SUV που δοκιμάστηκαν τα εννέα πέτυχαν και το ένα πάτωσε.

Σε δοκιμές στα συστήματα αναγνώρισης πεζών και αυτόματου φρεναρίσματος υπέβαλε το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εθνικών Οδών (Insurance Institute for Highway Safety) συνολικά 11 SUV και crossover.

Οι αξιολογήσεις έγιναν διότι στις ΗΠΑ σημειώθηκε σημαντική αύξηση δυστυχημάτων με θύματα πεζούς. Συγκεκριμένα, το 2017 σημειώθηκαν 5.977 θάνατοι πεζών, σε σχέση με το 2009 που ήταν το χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε σε μια σειρά μετρήσεων που ξεκινούσε από το 1980. Τα στοιχεία είναι του υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ. Από τα έντεκα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν, τα εννέα συγκέντρωσαν υψηλές η πολύ υψηλές βαθμολογίες.

Τα Honda CR-V, Subaru Forester, Toyota RAV4 και Volvo XC40 ανταποκρίθηκαν καλύτερα από όλα στο ενδεχόμενο εισόδου ενός πεζού στην πορεία τους, στο σενάριο που θέλει ένα παιδί να βγαίνει στο δρόμο εμπρός από δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα και ενός ενηλίκου που περπατούσε στην πορεία του αυτοκινήτου κοντά στην άκρη του δρόμου.

Τη χειρότερη επίδοση σημείωσε η BMW X1, η οποία στο σενάριο του ενηλίκου που περπατά παράλληλα με την πορεία του αυτοκινήτου στο δρόμο δεν τον αναγνώρισε με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει το ανδρείκελο στον αέρα, ενώ στα υπόλοιπα σενάρια δεν επιβράδυνε εγκαίρως για να αποφύγει το ατύχημα. Για τους λόγους αυτούς η Χ1 δεν βαθμολογήθηκε καθόλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ IIHS: Προβληματικά τα φώτα στα κόμπακτ και μεσαία crossover [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ερωτηματικά για την παθητική ασφάλεια των μίνι από το IIHS [video]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ IIHS: Ισχνό το ποσοστό χρήσης στις ζώνες ασφαλείας πίσω

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Προετοιμασία crash test: Πραγματική επιστήμη [video]

Δείτε το video με τις δοκιμές του IIHS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube