Δημήτρης Βαλμάς: Όταν το όραμα συναντάει το μεράκι

Δημήτρης Βαλμάς: Όταν το όραμα συναντάει το μεράκι

Ο ενορχηστρωτής της Valmas Motors αναλύει στο DRIVE πώς η αγάπη για το αυτοκίνητο και τη φροντίδα του μπορεί να εξελίσσεται στο σύγχρονο στερέωμα του επιχειρείν.

Πίσω από κάθε εταιρεία που λειτουργεί και αναπτύσσεται με όραμα και μεράκι, βρίσκεται πάντα ένας άνθρωπος με τα συγκεκριμένα ιδανικά. Για την Valmas Motors ο άνθρωπος αυτός ονομάζεται Δημήτρης Βαλμάς και εμείς είχαμε μια σύντομη κουβέντα μαζί του για να καταλάβουμε πώς συνδυάζει το επιχειρείν με την αγάπη του για το αυτοκίνητο.

Κ. Βαλμά, εδώ και πολλά χρόνια υλοποιείτε μια μεγάλη επένδυση στον τομέα της επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, έχοντας επιλέξει συνειδητά να εστιάσετε σε συγκεκριμένες μάρκες. Τι σας ώθησε προς τη συγκεκριμένη επιλογή και πόσο εύκολο ήταν τελικά να την υποστηρίξετε επιχειρηματικά;

Όντως, εδώ και χρόνια έχουμε πραγματοποιήσει μια μεγάλη επένδυση σε ανθρώπους, υποδομές, χρόνο και χρήμα προκειμένου να βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό το επίπεδο. Η επιλογή για τις συγκεκριμένες μάρκες -Jeep, Chrysler, Dodge αλλά και FIAT, Alfa Romeo, Lancia, ως μέλη του ομίλου Stellantis- αφενός σχετίζεται με την αγάπη μας για τον εν λόγω όμιλο αφετέρου βασίστηκε στη μεγάλη έλλειψη καθετοποιημένων after sales υπηρεσιών, στο επίπεδο που εμείς προσφέρουμε.

Αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο όμως. Αρχικά είχαμε να αντιμετωπίσουμε την ιδιαίτερη κουλτούρα και τεχνολογία των συγκεκριμένων κατασκευαστών αλλά κι ένα εξίσου ιδιαίτερο όσο απαιτητικό κοινό. Ταυτόχρονα η εστίασή μας στις συγκεκριμένες μάρκες αποτελεί ένα καθημερινό, αδιάκοπο στοίχημα για την επίτευξη των στόχων μας σε μακροχρόνια πλέον βάση, καθώς και για τη συνεχή ανάπτυξή μας.

Valmas Motors

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένετε ένα εξειδικευμένο σημείο επισκευής και συντήρησης. Μέχρι πού θεωρείτε ότι μπορεί να φτάσει ο πήχης των υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει στον πελάτη του ένα τέτοιο συνεργείο;

Εδώ και 60 χρόνια η Valmas Motors παραμένει ένα εξειδικευμένο συνεργείο που προσφέρει υψηλής ποιότητας και μοναδικές υπηρεσίες στους πελάτες της πανελλαδικά. Από την αρχή είχαμε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά και τον κρατάμε εκεί γιατί πιστεύουμε πως, ο χώρος μας γενικά και η εταιρεία μας ειδικά, μπορούν και πρέπει να προσφέρουν υψηλής ποιότητας και μοναδικές υπηρεσίες.

Ο κάθε πελάτης είναι ξεχωριστός και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως τέτοιο. Η τεχνολογία και η ζωή εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, συμπαρασύροντας τη νοοτροπία και τα θέλω των καταναλωτών. Εμείς, οι επαγγελματίες του χώρου, πρέπει να αλλάξουμε πρώτοι εστιάζοντας στη βελτίωση και στην ολική αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Βάσει όλων αυτών, είναι σαφές ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών μας. Αυτό κάνουμε στην Valmas Motors και αυτό μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Το να προσφέρουμε high end services και να πραγματοποιούμε αυστηρό ποιοτικό έλεγχο, από την διάγνωση μιας κατάστασης μέχρι και τη στιγμή που το όχημα βγαίνει από το συνεργείο μας.

Valmas Motors

Στις καμπάνιες σας δίνετε μεγάλη έμφαση στον όρο «Special Care». Τι σημαίνει αυτός ο όρος για την Valmas Motors και τι αντίκτυπο έχει τελικά στον τρόπο που η εταιρεία δραστηριοποιείται; 

Ο όρος Special Care που χρησιμοποιούμε στις καμπάνιες μας αντικατοπτρίζει την ιδιαίτερη σχέση που έχουμε με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά και το όχημα του. Είναι αυτό που ανέφερα και πριν, ότι δηλαδή αντιμετωπίζουμε τον κάθε πελάτη μας ως μοναδική περίπτωση, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες μας σε εκείνον και το όχημά του.

Από τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η υποδοχή, έως την λεπτομερή διάγνωση της βλάβης, την αναλυτική ενημέρωση του πελάτη, τους συντομότερους δυνατούς χρόνους επισκευής, τον ποιοτικό έλεγχο σε κάθε όχημα πριν την παράδοσή του, τις ειδικές προσφορές και ευκολίες που κάνουμε, όλα αυτά «κουμπώνουν» στον κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Μην ξεχνάτε πως είμαστε μια πιστοποιημένη επιχείρηση κατά ISO 9001:2015, που ακολουθεί και τηρεί όλες τις πιστοποιημένες διαδικασίες.
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω και τη συνεργασία μας με εξειδικευμένους τεχνίτες για παροχή custom υπηρεσιών, καθώς και την εισαγωγή αξεσουάρ και ανταλλακτικών από κορυφαίους οίκους του εξωτερικού αποκλειστικά για τους πελάτες μας. Όλα αυτά βρίσκονται κάτω από τον όρο «Special Care».

Η χώρα μας πέρασε μια πολυετή οικονομική κρίση κι ύστερα την πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας που επηρέασε σημαντικά τόσο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων όσο και την αγορά. Εσείς πώς καταφέρατε να επιβιώσετε από όλα αυτά και σε τι σημείο θα λέγατε ότι βρίσκεται ο κλάδος σας σήμερα;

Για την λειτουργία της Valmas Motors η μακροχρόνια, όπως αποδείχτηκε, κρίση αποτέλεσε ένα πολύ κομβικό σημείο. Εμείς καταφέραμε να δούμε όλη αυτή την κατάσταση ως ευκαιρία. Έτσι ήρθαμε ακόμη πιο κοντά στους πελάτες μας, δημιουργήσαμε μια ιδιαίτερη, αμφίδρομη σχέση μαζί τους και πετύχαμε το στόχο του να βγούμε όλοι κερδισμένοι.

Δημιουργήσαμε δηλαδή μια σειρά από εντελώς customized υπηρεσίες -βάση των αναγκών του κάθε πελάτη- σε συνδυασμό με το οικονομικό περιθώριο που είχε κάθε φορά στη διάθεσή του. Αυτό όπως καταλαβαίνετε είχε ως αποτέλεσμα και o πελάτης να είναι ευχαριστημένος, χωρίς να αγχώνεται για τη συντήρηση του οχήματός του, και φυσικά το όχημα είναι σωστά συντηρημένο, οπότε απόλυτα ασφαλές και πλήρως λειτουργικό.

Πώς βλέπετε το μέλλον τόσο της Valmas Motors όσο του κλάδου σας συνολικά; Ανησυχείτε ότι θα δυσκολέψουν τη δουλειά σας οι νέες τεχνολογίες κίνησης που αναπτύσσονται και τι περιθώρια θεωρείτε πως υπάρχουν για την ανάπτυξή σας;

Στη Valmas Motors παρακολουθούμε τις εξελίξεις χωρίς να ανησυχούμε για το μέλλον. Γιατί κι εμείς εξελισσόμαστε σε απόλυτη εναρμόνιση με τις νέες τεχνολογίες κίνησης που αναπτύσσονται παγκοσμίως (ηλεκτροκίνηση, υβριδικά συστήματα, κλπ.). Συνεπώς ανανεώνουμε και αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες μας ώστε να συμβαδίζουν με τις νέες τεχνολογίες. Το ίδιο προφανώς κάνουμε με τα διαγνωστικά μηχανήματα και τα ειδικά εργαλεία που απαιτούνται για την πλήρη καθετοποιημένη συντήρηση των νέων οχημάτων.

Οπότε η επένδυση που κάνουμε συνεχίζεται, προσαρμοσμένη στις νέες τάσεις και τις νέες τεχνολογίες. Είμαστε από τα πρώτα εξειδικευμένα συνεργεία στη χώρα με φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων στο χώρο του. Επίσης οι τεχνικοί μας εκπαιδεύονται κι ενημερώνονται συνεχώς για όλες τις νέες τεχνολογίες και συμμετέχουν σε τεχνικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έτσι η Valmas Motors είναι πάντα έτοιμη να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, τιμώντας και συνεχίζοντας την κορυφαίας ποιότητας εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube