Τα ελαστικά αποτελούν το Α και το Ω για τη μέγιστη ασφάλεια στις μετακινήσεις

Τα ελαστικά αποτελούν το Α και το Ω για τη μέγιστη ασφάλεια στις μετακινήσεις

Οι νέες σειρές ελαστικών Michelin Pilot Sport 5 και Primacy 4+ έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ακόμα καλύτερες επιδόσεις, ασφάλεια και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κάτω από όλες τις συνθήκες.

Η λέξη-κλειδί που συνδέει όλες τις πτυχές της οδήγησης είναι η «ασφάλεια». Συνθήκη που επιζητούμε κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, είτε στις επαγγελματικές μετακινήσεις είτε στις οικογενειακές δραστηριότητες είτε ακόμη και για ευχαρίστηση.

Ανεξάρτητα από το αν ένα αυτοκίνητο βρίσκεται στον δρόμο για την εργασία ή καλείται να κινηθεί στο όριο των δυνατοτήτων του μέσα σε μια πίστα, το πρώτο πράγμα που αποζητά κάθε οδηγός είναι να νιώθει θωρακισμένος για την κάθε του κίνηση. Και, παρόλο που σε ένα ελαστικό το αποτύπωμά του είναι ίσο με την παλάμη του χεριού, αυτό αποκτά σημαίνοντα ρόλο για την ασφάλεια που νιώθει ο οδηγός πίσω από τιμόνι. Μην ξεχνάμε ότι αποτελεί το μοναδικό σημείο επαφής του αυτοκινήτου με τον δρόμο και σημαντικό πεδίο διάδρασης του οδηγού με το ίδιο το αυτοκίνητο.

Κατ’ επέκταση η συνδρομή των ελαστικών στην ασφάλεια όλων των χρηστών του δρόμου αποτελεί αναμφισβήτητο παράγοντα. Με άλλα λόγια, ένα όχημα με τα κατάλληλα ελαστικά, που δεν έχει παρέλθει η διάρκεια ζωή τους είτε λόγω φθοράς είτε λόγω χρόνου, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εμπλοκής σε ένα τροχαίο ατύχημα. 

Το κόστος που θα προκύψει από ένα ελαστικό με μέτρια επίδοση στο φρενάρισμα, στην υδρολίσθηση ή ακόμα και από τη μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω της πρώιμης φθοράς, ελάχιστοι το λαμβάνουν υπόψη εξ αρχής.

Τα τροχαία συμβάντα, δυστυχώς, βρίσκονται και πάλι σε ανοδική πορεία στη χώρα μας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2022, στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταγράφεται αύξηση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 18% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2021. 

Οι ευθύνες για την αύξηση αυτή δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο στα πολλά και ακατάλληλα ελαστικά που φορούν τα οχήματα γύρω μας. Ωστόσο, αποτελούν έναν σημαντικό παράγοντα που δεν πρέπει να αγνοούμε. Αλλά και ούτε, όπως παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, να βασιζόμαστε για την αγορά τους μόνο στο οικονομικό κριτήριο.

Η επιλογή καλών ελαστικών ήταν, είναι και θα είναι ζωτικής σημασίας για κάθε οδηγό. Παρόλη δε την πληθώρα προσφοράς στην αγορά, η επιλογή θα πρέπει να γίνεται πάντα σε συνάρτηση του κόστους με την ποιότητα. Συνδυασμός που άλλωστε αποτελεί μονόδρομο, έτσι ώστε στη συνέχεια να μην απαιτηθούν συμβιβασμοί στις επιδόσεις και στην ασφάλεια. 

Το κόστος που θα προκύψει από ένα ελαστικό με μέτρια επίδοση στο φρενάρισμα, στην υδρολίσθηση ή ακόμα και από τη μικρότερη διάρκεια ζωής λόγω της πρώιμης φθοράς, ελάχιστοι το λαμβάνουν υπόψη εξ αρχής. Οπότε είναι προτιμότερο να επενδύεις στην εμπειρογνωσία και στην εγγύηση που προσφέρει η σφραγίδα μιας εταιρείας με εμπειρία δεκαετιών. Όπως η Michelin που εδώ και χρόνια τηρεί πιστά τη δέσμευσή της να προσφέρει στους ιδιώτες και επαγγελματίες οδηγούς λάστιχα που διατηρούν τις υψηλές επιδόσεις τους μέχρι το τέλος της ζωής τους. 

Η Michelin μπορεί να το εγγυηθεί διότι επενδύει ετησίως περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τα λάστιχα, θεωρώντας ευθύνη της να κάνει την κινητικότητα σε όλον τον κόσμο ασφαλέστερη. Αυτός είναι και ο λόγος που συνεργάζεται με φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών. Παράλληλα, με ελαστικά σχεδιασμένα να παραμένουν ασφαλή αφότου έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα, η ανάγκη αλλαγής τους γίνεται αραιότερη. Έτσι συμβάλλουν θετικά τόσο στην προστασία του πλανήτη με λιγότερες εκπομπές CO2 και μικροσωματιδίων όσο και στον περιορισμό της χρήσης πρώτων υλών, αλλά τελικά και στην τσέπη του οδηγού.

Michelin Pilot Sport 5

Αυτή τη φιλοσοφία της εταιρείας ακολουθούν με απόλυτο τρόπο οι νέες σειρές ελαστικών της Michelin, Pilot Sport 5 και Primacy 4+. 

Το Michelin Pilot Sport 5, συνεχίζοντας τις εξαιρετικές επιδόσεις του Michelin Pilot Sport 4, προορίζεται για την κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων αλλά και για τις μπερλίνες υψηλών επιδόσεων. Με τη νέα τεχνολογία Dynamic Response που ενσωματώνει, το Pilot Sport 5 προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στην οδήγηση και εξαιρετική πρόσφυση στις στροφές. Αυτό οφείλεται στο υβριδικό λινό από αραμίδη και νάιλον που σχηματίζει μια ζώνη γύρω από τον σκελετό του ελαστικού. Τεχνολογία που προέρχεται από τη συμμετοχή της Michelin στον μηχανοκίνητο αθλητισμό με αξιοσημείωτες διακρίσεις. Προσφέρει επίσης μέγιστο έλεγχο χάρη στην εξαιρετική πρόσφυση και στο κορυφαίο φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα μέσω της τεχνολογίας Dual Sport Tread Design. 

Σχεδιασμένο για να προσφέρει μοναδικό συνδυασμό σπορ επιδόσεων και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, το νέο Michelin Pilot Sport 5 είναι το καλοκαιρινό λάστιχο με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των κύριων ανταγωνιστών του όσον αφορά τη διάρκεια ζωής στην κατηγορία των σπόρτσκαρ. Και είναι διαθέσιμο σε 50 διαστάσεις για ζάντες από 17” έως 21”. 

Αντίστοιχα βελτιωμένο είναι και το νέο ελαστικό Michelin Primacy 4. Σχεδιασμένο για συμβατικά μοντέλα και SUV, καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες για άνετες και ασφαλείς καθημερινές μετακινήσεις. Το Michelin Primacy 4 διακρίνεται για τις καλύτερες επιδόσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο μέχρι το επιτρεπόμενο όριο φθοράς πέλματος, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια από το πρώτο μέχρι το τελευταίο χιλιόμετρο. 

Michelin Primacy 4

Οι κορυφαίες του επιδόσεις του Michelin Primacy 4 οφείλονται στην τεχνολογία Michelin EverGrip. Τεχνολογία που συνδυάζει αποτελεσματικά δύο στρώματα γόμας για να αντισταθμίσει την απώλεια βάθους πέλματος, αποχετεύοντας καλύτερα το νερό, ακόμα κι όταν έχει φθαρεί. Το Michelin Primacy 4 ξεχωρίζει επιπλέον για την πληθωρική γκάμα που αποτελείται από 130 διαθέσιμες διαστάσεις για ζάντες από 15” έως 20”.

Και τα δύο νέα ελαστικά της Michelin έρχονται να καλύψουν τις κύριες ανάγκες των οδηγών σπορ αυτοκινήτων αλλά και των καθημερινών οδηγών: Προσφέρουν ασφάλεια, αντοχή στον χρόνο, εξαιρετικές επιδόσεις σε βρεγμένο και στεγνό οδόστρωμα, αλλά και συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Τα νέα Michelin Pilot Sport 5 και Primacy 4 αλλά και η υπόλοιπη γκάμα ελαστικών της Michelin καλύπτουν τις ανάγκες όλων των οδηγών. Μπορείτε να βρείτε αυτά που ταιριάζουν στο δικό σας αυτοκίνητο εδώ ή στο επίσημο δίκτυο της Michelin.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube