20 χρόνια από την γένεση του Ford Racing Puma [video]

20 χρόνια από την γένεση του Ford Racing Puma [video]

Η Ford γιορτάζει 20 χρόνια από την δημιουργία του συλλεκτικού Racing Puma των 155 ίππων.

Χωρίς τούρμπο, χωρίς τετρακίνηση και με απουσία φτερούγας για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης, το συλλεκτικό 1.700άρι Racing Puma ήταν ένα καθαρόαιμο δρόμου.

Με την παραγωγή του να μην ξεπερνά τις 500 μονάδες, το coupe Puma με τα φαρδιά φτερά και μετατρόχια, και τον ατμοσφαιρικό 1.7 Zetec-S VTC των 155 ίππων, δέχτηκε πολύ καλές κριτικές από τον Ειδικό Τύπο. Η αγωνιστική «καταγωγή» του και μόνο, αρκούσε για να κλέψει τις εντυπώσεις στο δρόμο, αλλά και να εκτοξεύσει την τιμή του.

Ford Racing Puma

Σε σχέση με τα απλά Puma 1.7, το Racing Puma είχε αναβαθμισμένο κινητήρα με νέους εκκεντροφόρους, εισαγωγή, εξαγωγή και επαναπρογραμματισμό της ECU, διέθετε μεγαλύτερα φρένα της Alcon και τροχούς 17”, νέα ανάρτηση και βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπήρχε και μπλοκέ διαφορικό, που μπορούσες να τοποθετήσεις με την αρχική παραγγελία ή αργότερα σαν «αξεσουάρ».

Ford Racing Puma Interior

Αλλαγές υπήρχαν και στο αμάξωμα, που πέρα από τα φαρδύτερα φτερά, διέθετε και νέο εμπρός προφυλακτήρα με splitter. Στην καμπίνα, συναντάμε μπροστινά μπάκετ της Sparco με επένδυση που περιλαμβάνει Alcantara. Από το ίδιο υλικό ήταν ντυμένο και το τιμόνι, όπως και τα πλευρικά πάνελ και η επένδυση του πίσω καθίσματος.

[Πηγή: Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube