WRC: Και τώρα τι θα κάνει η Citroen;

WRC: Και τώρα τι θα κάνει η Citroen;

Το ερώτημα αυτό έχει να κάνει με την επόμενη μέρα της Citroën Total Abu Dhabi WRT (το πλήρες όνομα της ομάδας) μετά τη νίκη του Οζιέ στη Σουηδία και σε συνδυασμό με την ημι...αποχώρηση του Λοέμπ από το WRC.

O “κοντός” κέρδισε άνετα στο Μόντε Κάρλο, αλλά έχασε εξίσου άνετα στη Σουηδία. Την ίδια στιγμή ο Χίρβονεν έκανε το λάθος με το “καλημέρα” και ο Σορντό αποδεικνυόταν ανέτοιμος για να διεκδικήσει κάτι καλό για την ομάδα του, τουλάχιστον στους δύο πρώτους αγώνες.

Αν δεχτούμε λοιπόν πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Οζιέ και η VW έχουν κάνει το μισό βήμα για να διαπρέψουν στο πρωτάθλημα του 2013. Ομως στους αγώνες και ειδικά στο WRC αν δεν πέσει η καρό σημαία και του τελευταίου αγώνα τίποτα δεν έχει κριθεί. Από την άλλη, η Citreon έχει ανάγκη από έναν δεύτερο Λοέμπ, έναν οδηγό που θα μπορεί να κερδίζει τον Οζιέ (φαίνεται αυτός πλέον να είναι το πρώτο βιολί της γερμανικής ορχήστρας), ή τουλάχιστον να μπορεί να το αγχώνει τόσο, όσο να τον οδηγεί στο λάθος. Χίρβονεν και Σορντό όμως, τουλάχιστον με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, δεν είναι αντιστοίχως πρώτα βιολιά... Πόσο μάλλον όταν ο ίδιος ο Λοέμπ σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για τον Οζιέ λέγοντας ότι είναι μεγάλο ταλέντο, ενώ αμέσως μετά τη Σουηδία δήλωνε πως “τον κυνήγησα όσο μπορούσα αλλά ο Σέμπ έκανε έναν τέλειο αγώνα”.

Ενόψει του αγώνα στο Μεξικό, όπου ο 9 φορές παγκόσμιος δεν θα πάρει μέρος, το ερώτημα είναι αν οι άλλοι δύο της Citroen θα μπορέσουν να ανακόψουν την πορεία του Οζιέ που σε δύο αγώνες μετρά δύο βάθρα και προηγείται στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Αυτό σε ό,τι έχει να κάνει με το αύριο. Διότι σε σχέση με το μεθαύριο, το ερώτημα είναι πιο βασανιστικό και έχει να κάνει με το αν οι Γάλλοι αποφασίσουν να παραδοθούν αμαχητί στην ανατέλλουσα γερμανική υπερδύναμη, η οποία δείχνει από την αρχή τα δόντια της. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως πίσω η παρουσία των Σάινθ και Καπίτο σε θέσεις- κλειδιά στο team της VW, μαρτυρά ότι το Βόλτσμπουργκ δεν ήρθε απλώς να διεκδικήσει κάποιες διακρίσεις, αλλά να κερδίσει και μάλιστα από την πρώτη χρονιά.

Εχουν οι Γάλλοι τα αντανακλαστικά να απαντήσουν σε αυτήν την πρόκληση, ή θα είμαστε καταδικασμένοι να δούμε ένα (ακόμη) ανιαρό πρωτάθλημα, μονόλογο ενός (άλλου) Σεμπαστιάν αυτή τη φορά;  Θα δείξει...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube