Μήπως ο Hamilton δεν ξέρει να χάνει;

Μήπως ο Hamilton δεν ξέρει να χάνει;

«Μυρίζει» εμφύλιος στη Mercedes με τον Hamilton να μην χαιρετά καν τον Rosberg στην απονομή

Η κόντρα ανάμεσα σε Hamilton και Rosberg ξεκίνησε από τις κατατακτήριες, όταν ο Βρετανός άφησε να εννοηθεί ότι ο ομόσταυλός του βγήκε επίτηδες από το δρόμο για να βγουν κίτρινες σημαίες και να ανακοπεί ο ρυθμός του.

Μάλιστα ο Hamilton είπε πως βρισκόταν σε γύρο pole position, δηλαδή πήγαινε τόσο γρήγορα που θα ήταν εκείνος που θα έπαιρνε την πρώτη θέση στην εκκίνηση του Monaco. Και όλοι ξέρουμε τί σημαίνει πρώτη θέση στο Monaco: Μισή νίκη!

Οι αγωνοδίκες, έχοντας και το προηγούμενο του Schumacher κάποια χρόνια πίσω, συνεδρίασαν, είδαν και ξαναείδαν το βίντεο και αποφάσισαν πως ο Rosberg «το έχασε» χωρίς πρόθεση και τον αθώωσαν των κατηγοριών δίνοντάς του την πολυπόθητη pole position.

Στον αγώνα, ο Rosberg έφυγε πρώτος, έστριψε πρώτος και έμεινε εκεί ως το τέλος πανηγυρίζοντας τρελά τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Πριγκιπάτο και την πρώτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Hamilton όμως όχι μόνον δεν συνεχάρη (έστω και για τα μάτια βρε αδελφέ) τον ομόσταυλό του, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα γκρίνιαζε συνεχώς στην ομάδα του. 

Τη μία του έφταιγε η στρατηγική, την άλλη τα λάστιχα, την τρίτη το ERS και την τέταρτη το μυγάκι που του μπήκε στο μάτι και τον ανάγκασε (όπως είπε μετά) να οδηγεί για πολλούς γύρους με το ένα μάτι, κάτι που εξηγεί κατά τον Βρετανό το γιατί ο Ricciardo τον πήγαινε «πάκμαν» μέχρι την καρό σημαία, κάνοντάς τον να λαχταρίσει ότι θα έχανε τη δεύτερη θέση από τον Αυστραλό.

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που είπαν πως αν είχε 5-6 γύρους ακόμη ο αγώνας ο νεοφώτιστος της Red Bull θα είχε... καταπιεί τον Hamilton, ενώ ακόμη περισσότεροι ήταν αυτοί που ακούγοντας τον Βρετανό να γκρινιάζει, εύχονταν να τον περάσει ο Ricciardo για να «βάλει επιτέλους μυαλό».

Όπως και να έχει, ο Βρετανός δεν άφησε με τη συμπεριφορά του, τόσο εντός όσο και εκτός αγώνος, τις καλύτερες εντυπώσεις. Μάλλον δεν ξέρει να χάνει, ή δεν θέλει να παραδεχτεί πως δεν είναι το μοναδικό «πρώτο βιολί» στην ορχήστρα της Mercedes, σχολίαζαν τα διεθνή Μέσα, την ώρα που όλοι συμφωνούν πως η εποχή της αθωότητας στη Mercedes πέρασε οριστικά, με τις σχέσεις των δύο οδηγών να μην είναι πλέον καλές.

Η ιστορία θυμίζει πολύ αυτήν των Vettel-Webber στη Red Bull. Βέβαια δεν έλειψαν και οι πιο «ψύχραιμες» φωνές που λένε ότι κάποιοι παραφούσκωσαν το επεισόδιο στο Monaco για να προσδώσουν λίγο ενδιαφέρον στο κατά τα λοιπά μονότονο πρωτάθλημα, αφού πίσω από τις δύο Mercedes που μονοπωλούν το βάθρο, μόνον ο Ricciardo φαίνεται να μπορεί να είναι ο σταθερός διώκτης τους. 

Η συνέχεια θα δείξει ποιος από όλους έχει δίκιο...

Βάλε το κεφάλι κάτω και οδήγα ρε Hamilton και άσε τις γκρίνιες για τα μυγάκια! «Πάκμαν» σε πήγαινε από το πουθενά ο Ricciardo και ουδείς ξέρει τι θα γινόταν αν είχατε ακόμη 5-6 γύρους...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube