Κι' όμως το 2020 ήταν μια «καλή» χρονιά

Κι' όμως το 2020 ήταν μια «καλή» χρονιά

Στις μεγάλες κρίσεις αναθεωρείς, βλέπεις, κρίνεις, θαυμάζεις αλλά και απομυθοποιείς και αυτό αν μη τι άλλο είναι χρήσιμο για το μέλλον...

Πρώτα από όλα ήταν καλή διότι όλοι είμαστε εδώ. Εσείς να διαβάζετε κι΄εμείς να γράφουμε. Αυτό σημαίνει πως είμαστε υγιείς, καθώς η υγεία είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε. 
Πριν την πανδημία η παραπάνω φράση φάνταζε «κλισέ». Στην μετά COVID-19 εποχή είναι βέβαιο ότι θα την εκτιμούμε πολύ περισσότερο. 

Ναι, ξέρω, πολλοί θα αναφερθείτε στην οικονομία και το πόσο αυτή υπέφερε εξαιτίας του κορονοϊού, αλλά να σας θυμίσω ότι δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης δεν οφείλονταν σε κάποιον ιό... 

Το 2020 ήταν μια καλή χρονιά γιατί μας δίδαξε πολλά: Πρώτα από όλα μας έμαθε να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον. Μας έμαθε να εμπιστευόμαστε, να πεισμώνουμε, να δοκιμάζουμε καινούργια πράγματα, να παλεύουμε, να κερδίζουμε.
Ναι, το 2020 δεν ήταν μια συνηθισμένη χρονιά. Και βέβαια, παρά τον τίτλο του άρθρου, δεν μπορεί να την λες «καλή». Με τόσες χιλιάδες νεκρών, μόνον καλή δεν είναι... 
Όμως η επιστήμη φαίνεται να κερδίζει, το εμβόλιο είναι εδώ! Και είναι αυτό που μας δίνει το δικαίωμα να χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας, να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο 2021.  

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον μικρόκοσμό μας, μάθαμε ακόμη περισσότερα: Είδαμε εταιρείες και επιχειρηματίες να αντιδρούν σπασμωδικά και με πανικό και κάποιους άλλους με ψυχραιμία και περίσκεψη. Είδαμε προβεβλημένα μεγαλοστελέχη που θεωρούσαμε δυναμικούς και μαχητικούς να παθαίνουν πανικό, να κλείνονται στο καβούκι τους, να αντιδρούν σαν διευθύνουν παραμάγαζο της γειτονιάς. Και κάποιους άλλους που χρόνια κρατούσαν χαμηλό προφίλ να ορθώνουν ανάστημα, να βγαίνουν μπροστά, να στέκονται κοντά στους υπαλλήλους και τους συνεργάτες τους. 
Στις μεγάλες κρίσεις αναθεωρείς, βλέπεις, κρίνεις, θαυμάζεις αλλά και απομυθοποιείς και αυτό αν μη τι άλλο είναι χρήσιμο για το μέλλον...
Τα μεγάλα γεγονότα της αυτοκίνησης έμειναν «ορφανά». Ο Hamilton πανηγύρισε τον 7ο τίτλο του στην F1 μπροστά σε άδειες κερκίδες, το ίδιο και ο Ogier τον δικό του στο WRC.

Oι διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτων ματαιώθηκαν και μάλλον δύσκολα θα τις ξαναδούμε στο μέλλον, τουλάχιστον με τη μορφή που τις ξέραμε τόσα χρόνια. Το ίδιο και οι παρουσιάσεις νέων μοντέλων. Στην πρώτη περίπτωση, αυτήν των εκθέσεων, θα δούμε να ενισχύονται οι τοπικές και περιφερειακές. Αυτό είναι καλό.
Στη δεύτερη, το διαδίκτυο και η εικονική πραγματικότητα κέρδισε για λίγο τη φυσική παρουσία του δημοσιογράφου και την επαφή του με το «μέταλλο», αλλά πιστεύουμε πως σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα. 

Ναι, το 2020, ήταν μια περίεργη χρονιά: Κακή, κάκιστη γιατί σημαδεύτηκε με πόνο, θανάτους και δάκρυα. 

Ήταν όμως και καλή από την άποψη ότι μας δίδαξε πολλά και μας έκανε καλύτερους, πιο ανθρώπινους, με λιγότερη έπαρση.
Μακάρι να διδαχτούμε από το 2020 για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας. 

Καλή χρονιά σε όλους! 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube