Rally Monte Carlo: Ο Meeke ταχύτερος στο shakedown

Rally Monte Carlo: Ο Meeke ταχύτερος στο shakedown

O Kris Meeke, με το «ιδιωτικό» Citroen DS3, έκανε τον καλύτερο χρόνο στη δοκιμαστική ειδική.

Ο Meeke έκανε το τέλειο ξεκίνημα στη μακροπρόθεσμη καριέρα του με τη Citroen στο WRC, πετυχαίνοντας τον καλύτερο χρόνο στο shakedown του Monte.

Με δεδομένη την έλλειψη εξέλιξης του DS3 WRC για φέτος, ο Βορειοϊρλανδός δεν περιμένει να διεκδικήσει νίκες στο περιστασιακό του αγωνιστικό πρόγραμμα με την –υποστηριζόμενη από τη Citroen– ομάδα PH Sport. Όμως στην πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση φέτος, ήταν ο πιο γρήγορος απ’ όλους.

Ο Meeke, νικητής πέρσι στο Ράλι Αργεντινής, έσπευσε να υποβαθμίσει τη σημασία της νίκης του στο shakedown, υποδεικνύοντας ότι η κατάσταση του δρόμου χειροτέρευε γρήγορα.

Αρκετό χιόνι έπεσε στην Gap τη νύχτα της Δευτέρας, όμως το περισσότερο έλιωσε λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Η ειδική 3,2 km του shakedown δεν είχε χιόνι και πάγο όταν ο Meeke κέρδισε τον πρωταθλητή Sebastien Ogier σε χρόνο για να πάρει την πρώτη θέση.

«Μπήκαμε στην ειδική αρκετά νωρίς και ο δρόμος καταστράφηκε πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Meeke. «Η άσφαλτος βρώμισε πολύ και μάλλον δεν έμοιαζε με αυτή στο ράλι, οπότε το shakedown στην πραγματικότητα δεν σημαίνει τίποτε».

Ο Meeke είχε ανέβει στο βάθρο του Rally Monte Carlo πριν δύο χρόνια και λέει ότι η εμπειρία του από τις δύο προηγούμενες χρονιές θα τον βοηθήσει αυτή την εβδομάδα.

«Είναι μια τεράστια πρόκληση, είναι το Ράλι Μόντε Κάρλο», είπε. «Δεν σταματάει ποτέ να εκπλήσσει. Τα δύο τελευταία χρόνια, αντιμετωπίσαμε τα πάντα: ένα πολύ βρεγμένο 2014 με πολύ μαύρο πάγο στην άσφαλτο, και μετά , το 2015, είχαμε κάμποσο χιόνι που σήμαινε ότι έπρεπε να σταυρώνουμε τα λάστιχα. Όμως μάθαμε πολλά.

«Αυτή τη φορά δεν θα είναι πιο απλό, αλλά είμαι λίγο πιο χαλαρός αφού έχω περάσει από όλες τις συνθήκες».

Ο Ogier (VW Polo R WRC) ήταν δύο δέκατα πιο αργός από τον Meeke, και οι δυο τους ήταν πάνω από 3” ταχύτεροι από τον επόμενο, τον Dani Sordo με το ολοκαίνουργιο Hyundai i20 WRC (κάτω).

O Sordo ήταν μπροστά από τον team-mate του, Thierry Neuville, με τα δύο VW των Andreas Mikkelsen και Jari-Matti Latvala να ακολουθούν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.

Ο Robert Kubica ήταν 7ος και πρώτος από τα Ford Fiesta RS WRC, δύο δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον Mads Ostberg, στον πρώτο του αγώνα αφότου επέστρεψε στην M-Sport. O team-mate του Νορβηγού, ο Eric Camilli, ήταν πιο αργός από τον άνθρωπο που αντικατέστησε στην M-Sport, τον Elfyn Evans, παρότι ο Ουαλός (φωτ. κάτω) οδηγούσε το Fiesta R5 (WRC2), που είναι σαφώς υποδεέστερο του Fiesta RS WRC που οδηγούσε ο Γάλλος.

Οι χρόνοι στην ειδική του shakedown:

θΕΣΗΟΔΗΓΟΣΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΧΡΟΝΟΣ
1MeekeDS 32' 07" 2
2OgierPolo R2' 07" 4
3Sordoi202' 10" 6
4Neuvillei202' 11" 0
5MikkelsenPolo R2' 11" 9
6LatvalaPolo R2' 12" 6
7KubicaFiesta RS2' 13" 1
8LefebvreDS 32' 14" 1
9OstbergFiesta RS2' 15" 1
10Paddoni202' 15" 3

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube