Τα 10 σημερινά αυτοκίνητα που θα θέλαμε να δούμε στο WRC

Τα 10 σημερινά αυτοκίνητα που θα θέλαμε να δούμε στο WRC

Στο WRC σήμερα τρέχουν μόνο σουπερμίνι. Σπάμε τη μονοτονία με 10 σκίτσα-προτάσεις για άλλα αγωνιστικά που θα θέλαμε να δούμε στις ειδικές.

Καλά τα αγωνιστικά Ford Fiesta, Hyundai i20, Toyota Yaris και VW Polo του WRC, αλλά ίσως ο θεσμός να είχε περισσότερη αίγλη αν σε αυτόν συμμετείχαν κάποια πιο ξεχωριστά μοντέλα.

Σε αυτή τη διαπίστωση έχουν φτάσει αρκετοί φίλοι του αυτοκινήτου και των αγώνων. Οι συντελεστές της βρετανικής ιστοσελίδας Carwow όμως αποφάσισαν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω, και να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις. Έφτιαξαν έτσι σε ψηφιακή μορφή αγωνιστικά του WRC βασισμένα σε 10 σύγχρονα μοντέλα, τα οποία θα ήθελαν να δουν να μάχονται στις ειδικές διαδρομές.

Τα περισσότερα είναι προφανείς επιλογές. Δεν γίνεται να μη θέλεις να δεις ας πούμε μια αγωνιστική έκδοση της Alfa Romeo Giulia στα χρώματα της Martini Racing. Και με το νέο κουπέ της Alpine να μοιάζει τόσο στα Alpine A110 του ’60-’70, το μυαλό εύκολα φαντάζεται και την αγωνιστική εκδοχή του. Ακόμη, παρότι η διαφήμιση τσιγάρων απαγορεύεται πλέον, θα θέλαμε πολύ να δούμε το Audi TT ως απόγονο του θρυλικού Quattro S1 στα χρώματα της ΗΒ, και βέβαια τη σύγχρονη Porsche 911 βαμμένη στο άσπρο-μπλε της Rothmans, ακριβώς όπως οι παλιές.

Άλλες επιλογές είναι κάπως πιο περίεργες. Μια αγωνιστική Mercedes-Benz S-Class για παράδειγμα, σίγουρα παραπέμπει στην αντίστοιχη 300SEL 6.8 του ’71, το πρώτο αγωνιστικό της AMG το οποίο έγινε γνωστό με το παρατσούκλι Red Pig, αλλά στις περισσότερες ειδικές του πρωταθλήματος δεν θα χωράει να στρίψει με το πλάι. Το ίδιο εκτός τόπου θα έδειχνε μια ραλλιτζίδικη Rolls-Royce Wraith, ενώ για το αγωνιστικό πολυμορφικό VW Touran, το μυαλό του σχεδιαστή μάλλον ταξίδευε σε εικόνες από το Rally Dakar.

Τα 10 μοντέλα που μετατράπηκαν σε αγωνιστικά του WRC από τους σχεδιαστές του Carwow, και τα οποία μπορείτε να δείτε στη gallery που συνοδεύει αυτό το άρθρο, είναι τα εξής:

Abarth 500
Alfa Romeo Giulia
Audi TT
Ford Mustang
Lancia Delta
Mercedes-Benz S-Class
Porsche 911
Rolls-Royce Wraith
Renault Alpine
VW Touran


Το ερώτημα τώρα είναι, τι ξέχασαν; Ποια άλλα σύγχρονα μοντέλα θα θέλατε να δείτε εσείς στις ειδικές διαδρομές του WRC;

[Πηγή: Carwow]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube