Οι Αθανασούλας – Ζακχαίος στο WRC και στο Rally Monte Carlo

Οι Αθανασούλας – Ζακχαίος στο WRC και στο Rally Monte Carlo

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, με συνοδηγό το Νίκο Ζακχαίο, θα κάνουν επιλεκτικά αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αρχή θα γίνει με το 84ο Rally Monte Carlo.

Συνεχίζεται και διευρύνεται η υποστήριξη του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Lascaris Foundation στον Λάμπρο Αθανασούλα και έτσι ο Έλληνας οδηγός θα μπορεί να κάνει αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μέσα στο 2016.

Ο Λάμπρος Αθανασούλας, με συνοδηγό το Νίκο Ζακχαίο, θα κάνουν επιλεκτικά αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η αρχή θα γίνει με το 84ο Rally Monte Carlo, εναρκτήριο αγώνα του WRC, που είναι προγραμματισμένος για τις 18-24 Ιανουαρίου. Στον αγώνα στον οποίο θα συμμετάσχουν 90 πληρώματα συνολικά (16 στην κατηγορία WRC2), οι Αθανασούλας – Ζακχαίος θα οδηγήσουν το Skoda Fabia R5 της Motorsport Italia, στο πλαίσιο της κατηγορίας WRC2. Είναι το ίδιο αυτοκίνητο με το οποίο κατέκτησαν την 3η θέση στο SEAJETS Rally Acropolis 2015.

Το πρόγραμμα των αγώνων που θα κάνει το πλήρωμα στην πορεία της χρονιάς θα ανακοινωθεί σύντομα. Χορηγός της προσπάθειας είναι το Lascaris Foundation, που έχει δώσει και το όνομά του στην ομάδα, την Lascaris Foundation Team Greece, ενώ χορηγός επικοινωνίας της όλης προσπάθειας είναι το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ.

O Λάμπρος Αθανασούλας δηλώνει προφανώς ευχαριστημένος με αυτή την εξέλιξη: «Η ανανέωση της ευγενικής χορηγίας του Lascaris Foundation, εν μέσω της δεδομένης δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην χώρα μας, αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμάς. Μετά την επιτυχία μας στο Rally Acropolis ήμασταν σε συνεχείς συζητήσεις με το ίδρυμα, με στόχο να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα αγώνων που θα προέβαλε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ελλάδα. Το Monte Carlo είναι ένας αγώνας θρύλος. Μαζί με το Acropolis, τη Φιλανδία και τον αγώνα της Μ. Βρετανίας είναι αυτά όπου κάθε οδηγός θέλει να αγωνιστεί. Στόχος μας είναι κατά κύριο λόγο να προσαρμοστούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα στις ειδικές συνθήκες του αγώνα (χιόνι, πάγος, βρεγμένη άσφαλτος) και φυσικά να καταφέρουμε να φτάσουμε στον τερματισμό, κάτι που από μόνο του θα αποτελέσει επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, ο Νίκος και εγώ θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube