Πόρτα από τη FIA στo νέο VW Polo

Πόρτα από τη FIA στo νέο VW Polo

H Παγκόσμια Ομοσπονδία είπε «όχι» στο αίτημα να ομολογκαριστεί το VW Polo R WRC 2017.

Από πολλούς ήταν αναμενόμενο, αλλά όσο ζεις ελπίζεις, και ιδού πώς η VW έβαλε το αίτημα στο τραπέζει και η FIA είπε ένα ξερό «όχι».
 
Ο λόγος για το αίτημα της γερμανικής ομάδας να ομολογκάρει αργότερα το VW Polo R WRC 2017 κι έτσι να το δούμε στις ειδικές του πρωταθλήματος. Με την αποχώρηση της VW από το πρωτάθλημα και με το αυτοκίνητο να είναι σχεδόν έτοιμο, πολλοί ήταν αυτοί οι ιδιώτες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να τρέξουν με το αυτοκίνητο και να πάρουν αυτοί (ή οι χορηγοί τους) το κόστος συμμετοχής. 

Ένας από αυτούς ήταν ο Nasser Al Attiyah και το Qatar, ενώ και ο Mikkelsen έψαχνε να βρει πορτοφόλι που θα άντεχε το κόστος. Ωστόσο και επειδή δεν βρέθηκαν έγκαιρα οι χορηγοί, η VW δεν μπόρεσε να ομολογκάρει το αυτοκίνητο μέχρι την 1η Ιανουαρίου που έληγε η προθεσμία. Όμως η επιμονή του Mikkelsen οδήγησε τη VW να ζητήσει από τη FIA μια εξαίρεση και τη δυνατότητα να ομολογκάρει εκπρόθεσμα το αυτοκίνητο μιας και επρόκειτο επί της ουσίας για ιδωτική συμμετοχή. Οι κατασκευαστές κάθισαν γύρω από ένα τραπέζι με τη FIA και εξέφρασαν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους κι έτσι η FIA αρνήθηκε το αίτημα της VW.
 
Αναμενόμενο ήταν και ιδού πώς βρέθηκε ο επικεφαλής της VW Motorsport, Sven Smeets, να δηλώνει πως αποδέχεται βέβαια την απόφαση της FIA, αλλά να εκφράζει και την απογοήτευσή του γι' αυτήν και κυρίως για το γεγονός ότι ενώ υπήρχαν ιδιώτες που ήθελαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητο δεν θα τους δοθεί η δυνατότητα. 
 
Έτσι, η μόνη ελπίδα να ξαναδούμε Polo στις ειδικές του WRC είναι ή η ενοικίαση των αυτοκινήτων προδιαγραφών 2016 ή η εξέλιξη του Polo R5.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube