Ράλι Dakar: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη περιπέτεια [video]

Ράλι Dakar: Όλα έτοιμα για τη μεγάλη περιπέτεια [video]

Δείτε το επίσημο teaser του αγώνα

Λίγες μόνον ημέρες έμειναν μέχρι την εκκίνηση του ράλι Dakar 2017, του αγώνα που είναι κατά γενική ομολογία η απόλυτη δοκιμασία ανθρώπων και μηχανών.

Πρόκειται για τον πιο γνωστό αγώνα αντοχής που ξεκίνησε το 1979, ως αγώνας Paris-Dakar, που ξεκινούσε από τη γαλλική πρωτεύουσα και εξελισσόταν στην Αφρική.

Ο αγώνας ακυρώθηκε το 2008 λόγω του πολέμου στη Μαυριτανία και το 2009 μεταφέρθηκε (για λόγους ασφαλείας ) στη Λατινική Αμερική, χωρίς όμως να χάσει τον χαρακτήρα του. Η περιπέτεια που κρατά 13 ολόκληρες μέρες διασχίζει τα πιο αφιλόξενα μέρη της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Παραγουάης, των τριών χωρών που φέτος φιλοξενούν τον αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Peugeot παρουσίασε το νέο αγωνιστικό 3008 DKR για το Ράλι Ντακάρ [video]

Μαζί με το DNA διατήρησε και την επικινδυνότητά του, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έλειψαν τα δυστυχήματα. Στον αγώνα ως γνωστόν συμμετέχουν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, φορτηγά, πρωτότυπα, αλλά και «γουρούνες».

Τα στατιστικά στοιχεία θέλουν κατασκευαστές όπως η Mitsubishi, η Citroën, η Peugeot, η VW και τα τελευταία χρόνια η MΙΝΙ, που κατέκτησε τέσσερις φορές κατά σειρά την πρώτη θέση να μονοπωλούν την πρώτη θέση στο βάθρο.

Περυσινή νικήτρια ήταν η Peugeot με το 2008 DKR. Η οργάνωση έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που μας προϊδεάζει για το τι θα γίνει στις μέρες του αγώνα που ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου 2017 και θα ολοκληρωθεί στις 14 του ίδιου μήνα στο Buenos Aires της Αργεντινής.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube