Ράλι Dakar: Ο Loeb ξεφεύγει

Ράλι Dakar: Ο Loeb ξεφεύγει

O Sebastien Loeb άνοιξε διαφορά σχεδόν 8 λεπτών, κερδίζοντας άλλη μια ειδική χθες Πέμπτη.

Ο εννέα φορές πρωταθλητής WRC κέρδισε την ειδική Jujui-Uyuni νικώντας τον team-mate του, Carlos Sainz, με διαφορά 22”.

To πιο σημαντικό γι’ αυτόν όμως ήταν ότι αύξησε τη διαφορά του από τον Stephane Peterhansel, με το τρίτο Peugeot, άλλα 3 λεπτά στην ειδική των 320 km.

O Loeb ήταν 1’ 39” μπροστά από τον Sainz στο μέσο της ειδικής, όμως ο Ισπανός ροκάνισε τη διαφορά κλείνοντάς την στα 22” στον τερματισμό.

«Χάσαμε περίπου 20” σε μια διασταύρωση», εξήγησε ο Loeb. «Ο Daniel [Elena, ο συνοδηγός του] μου έδειξε τη σωστή κατεύθυνση αλλά εγώ πήρα τη λάθος. Τα υπόλοιπα ήταν εντάξει. Ο Daniel ήταν τέλειος, οπότε δεν έχω τίποτε κακό να πω.

«Δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο, οπότε προσπάθησα να πιέσω περισσότερο και πήρα το αποτέλεσμα. Αύριο [σήμερα] θα είμαι πρώτος στο δρόμο και μπορεί να είναι μια άλλη ιστορία, αλλά είναι μέρος της εμπειρίας που πρέπει να πάρουμε».

Ο Peterhansel, στο τιμόνι ενός ακόμη από τα κυρίαρχα Peugeot 2008DKR16, ήταν για το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας 4ος, πίσω από το ΜΙΝΙ του Nasser Al-Attiyah. Όμως κι αυτός κέρδισε χρόνο σε σχέση με τον Loeb προς το τέλος της ειδικής, περνώντας και τον Al-Attiyah για 7”.

Τα αποτελέσματα της ημέρας έφεραν τον Loeb 7’ 48” μπροστά από τον Peterhansel, ενώ ο Sainz πέρασε τον Al-Attiyah και είναι τώρα 3ος, με τον οδηγό του ΜΙΝΙ 4ο, 50” πίσω.

Τα νοτιοαφρικάνικα Toyota pick-up των Leeroy Poulter και Giniel de Villiers συνεχίζουν να κυνηγούν τα μεγάλα ονόματα όντας στην και θέση της κατάταξης, ενώ ο πρώην αστέρας των ράλι, Mikko Hirvonen (ΜΙΝΙ), ήταν ανάμεσά τους σε χρόνο χθες, πλησιάζοντας τον δεύτερο στα 2 λεπτά στην κατάταξη.

Παρότι τα Peugeot βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης, το τέταρτο αυτοκίνητο της ομάδας, με οδηγό τον πολυνίκη στις μοτοσικλέτες Cyril Despres, έχασε πάνω από μία ώρα με ηλεκτρικά προβλήματα.

Ο Γάλλος έχασε 1h 15” σε σχέση με τον Loeb αφού χρειάστηκε να ρυμουλκηθεί από τον Romain Dumas σε μια απότομη ανηφόρα καθώς το αυτοκίνητό του δεν μπορούσε να πάει πιο γρήγορα από 50 km/h. Ο Despres έπεσε έξω από την πρώτη δεκάδα και είναι τώρα 1h 31” πίσω από τον πρώτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube