Ράλι Dakar: Ο Al Attiyah πήρε την πρώτη ειδική [upd]

Ράλι Dakar: Ο Al Attiyah πήρε την πρώτη ειδική [upd]

Ξεκίνησε η δράση αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς…

Ξεκίνησε η δράση στο ράλι Dakar χθες με την πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα στο έδαφος της Αργεντινής.

Η πρώτη διαδρομή ήταν αυτή από το Buenos Aires στη Villa Carlos Paz και είχε μήκος κάτι παραπάνω από 170 χιλιόμετρα, όπου νικήτες αναδείχθηκαν οι Al Attiyah-Baumel με ΜΙΝΙ ακολουθούμενοι από τους Terranova-Graue επίσης με ΜΙΝΙ και με διαφορά 22 δευτερολέπτων. 

Στην τρίτη θέση με διαφορά λίγο μεγαλύτερη του λεπτού ακολούθησαν με Hummer οι  Gordon-Campbell.

Βέβαια, ουδείς μπορεί να μιλά για προβάδισμα, πόσο μάλλον για διαφορές ασφαλείας (ή όχι) αφού ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και έχει μπροστά του δύο εβδομάδες (τερματίζει στις 17 Ιανουαρίου στο  Buenos Aires). 

Οι οδηγοί και οι ομάδες φαίνεται να κρατούν ακόμη κλειστά τα χαρτιά τους τόσο για το που θα επιτεθούν όσο και για τη γενικότερη στρατηγική που θα ακολουθήσουν. 

Σε ότι αφορά στα πρωτοεμφανιζόμενα με απαιτήσεις ακόμη και για νίκη Peugeot, οι Sainz και Peterhansel, με διαφορά από την κορυφή λίγο μεγαλύτερη των δύο λεπτών βρίσκονται  στην όγδοη και δέκατη θέση της προσωρινής κατάταξης. 

Ο περσινός νικητής Nani Roma έκανε μεγάλη ζημιά στο δικό του MΙΝΙ, προσπαθώντας να περάσει ένα ύψωμα, και έχασε πολλές ώρες – και μαζί τους την πιθανότητα να υπερασπιστεί στο στέμμα του. 

Στα φορτηγά, ο Ολλανδός Hans Stacey πήρε το προβάδισμα κερδίζοντας με το Iveco του την 1η ΕΔ, μπροστά από τον συμπατριώτη του Marcel van Vliet, που τρέχει με ΜΑΝ. Επίσης με ΜΑΝ τρέχει ο 3ος της ημέρας, που ήταν ο Τσέχος Alais Lopres.

Στις μοτοσικλέτες ο Sam Sunderland επέστρεψε φέτος στο «στρατόπεδο» της ΚΤΜ και σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην 1η ΕΔ, ελάχιστα δευτερόλεπτα μπροστά από τον Paulo Goncalves, που τρέχει με Honda. Ο περσινός νικητής Marc Coma, με την άλλη  KTM, ήταν 3ος ταχύτερος 1:20 πίσω από τον Sundrland .

Στα quad ο περσινός νικητής Ignacio Casale πήρε από νωρίς το προβάδισμα και ήδη στο τέλος της 1ης ΕΔ έχει φτιάξει διαφορά μεγαλύτερη του 1 λεπτού από τον Rafal Sonik.

Σήμερα Δευτέρα, έχουμε τη μεγαλύτερη ΕΔ του Dakar με μήκος 518 χιλιόμετρα στη διαδρομή από Villa Carlos Paz προς San Juan.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube