To Focus του Ken Block για το παγκόσμιο Rallycross [video]

To Focus του Ken Block για το παγκόσμιο Rallycross [video]

Το ντεμπούτο του νέου Focus RS γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα World RX, στα χέρια του Ken Block.

Το νέο Ford Focus RS RX συμμετέχει στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος FIA World Rallycross που γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Εκτός από το Ken Block, ένα δεύτερο αυτοκίνητο οδηγεί ο Andreas Bakkerud.

Σύμφωνα με την Ford το αγωνιστικό RS κινείται από έναν δίλιτρο τούρμπο κινητήρα με απόδοση 600 ίππων, και διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση, όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί του Rallycross. Η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι μόλις 1,9”, ταχύτερα ακόμη κι από μονοθέσιο F1.

Η αγωνιστική εμπλοκή του Focus RS ίσως επαναφέρει στο εργοστάσιο σκέψεις που υπήρχαν και κατά την εξέλιξη του μοντέλου, για μια ακόμη πιο άγρια έκδοση. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με το προηγούμενο RS, όταν αργότερα ακολούθησε η έκδοση RS500. Αν θα φτάσει τελικά στην παραγωγή μια τέτοια αναβαθμισμένη εκδοχή του Focus θα κριθεί από την ζήτηση και τις αντιδράσεις του κοινού. Όπως και τότε, αν οι άνθρωποι της Ford δώσουν το πράσινο φως, θα είναι για ένα μοντέλο με ισχυρότερο κινητήρα κατά 40-50 ίππους και καλύτερες επιδόσεις.

Το αγωνιστικό RS εξελίχθηκε από κοινού από την Ford Performance, την ομάδα του Ken Block, Hoonigan Racing και την M-Sport που τρέχει το πρόγραμμα WRC της εταιρείας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube