Ο Loeb φεύγει από τη Citroën

Ο Loeb φεύγει από τη Citroën

Μετά από 15 χρόνια συνεργασίας και 9 παγκόσμιους τίτλους, ο Sebastien Loeb φεύγει από τη Citroën για να συνεχίσει ως οδηγός της Peugeot.

Ο 9 φορές πρωταθλητής WRC αφήνει τη Citroen μετά από 15 χρόνια όπου έγραψε Ιστορία.

Ο Loeb ανακοινώθηκε ως οδηγός της Peugeot Sport για το 2016 και θα ξεκινήσει με το παρθενικό του Ράλι Dakar τον ερχόμενο Γενάρη.

Ο θρυλικός Γάλλος, που κέρδισε 78 ράλι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με τη Citroen, δήλωσε για την αλλαγή στρατοπέδου: «Αυτή σηματοδοτεί το τέλος ενός κεφαλαίου για μένα, αλλά αυτό στο οποίο θέλω να επικεντρωθώ σήμερα είναι η ικανοποίησή μου που έχω συμμετάσχει στις επιτυχίες της Citroen στο WRC και το WTCC

«Πέρα από τα νούμερα και τα ρεκόρ, μοιραστήκαμε μαζί κάποιες θαυμάσιες εμπειρίες. Είναι δύσκολο να πιστέψεις πως τα περισσότερα μέλη αυτής της εκπληκτικής ομάδας ήταν ήδη εκεί πριν από 15 χρόνια.

«Θα μου λείψει η δίψα τους για επιτυχίες και ο απεριόριστος ενθουσιασμός τους, όμως δεν θα είμαι μακριά. Παραμένω στο Group PSA Peugeot Citroen για να αναλάβω μια νέα πρόκληση».

Μιλώντας για τη συμμετοχή του στο Dakar, o Loeb πρόσθεσε: «Είναι μια ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου σε ένα νέο είδος αγώνων. Θα χρειαστώ χρόνο για να μάθω, κι αυτό ακριβώς έκανα στις πρόσφατες δοκιμές και στο Ράλι του Μαρόκου τον περασμένο μήνα».

H CEO της Citroen, Linda Jackson, ευχαρίστησε τον Loeb για τις επιτυχίες που χάρισε στη φίρμα. «Τα τελευταία 15 χρόνια, ο Sebastien και η Citroen έγραψαν μαζί Ιστορία», είπε. «Ήταν μια πραγματικά απίστευτη περίοδος που θα αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία των αγώνων».

Ο γενικός διευθυντής της Peugeot, Maxime Picat, πρόσθεσε: «Ο συνδυασμός των πολυδιάστατων οδηγικών ικανοτήτων του με το ταλέντο των ομάδων της Peugeot Sport υπόσχεται συναρπαστικές εξελίξεις για τη φίρμα στον κόσμο των αγώνων. Πέρα από τις ικανότητές του στο τιμόνι, ο Sebastien εκπροσωπεί αξίες με τις οποίες οι φαν των αγώνων και του αυτοκινήτου γενικά μπορούν να ταυτιστούν».

Πάντως αργότερα μαθεύτηκε ότι ο Loeb εξεπλάγη που "κόπηκε" από το πρόγραμμα WTCC της Citroen, αφού όπως είπε αυτό ήταν τριετές και ο ίδιος σκόπευε το 2016 να κατακτήσει τον τίτλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube