ROC 2015: Ο Vettel πρωταθλητής των πρωταθλητών [video]

ROC 2015: Ο Vettel πρωταθλητής των πρωταθλητών [video]

O Vettel κερδίζει στον τελικό τον 9 φορές νικητή του LeMans, Tom Kristensen, και κατακτά το τρόπαιο του ROC.

Ο Vettel νίκησε στον τελικό τον θρύλο του LeMans και των αγώνων αντοχής Tom Kristensen και κατέκτησε το τρόπαιο του νικητή στον Αγώνα των Πρωταθλητών που ολοκληρώθηκε πριν λίγο στο Λονδίνο. Δυστυχώς για τους θεατές, η μάχη κρίθηκε νωρίς, όταν ο Kristensen είχε υποστροφή στη δεύτερη στροφή και μια μικρή έξοδο που του κόστισε πολύ χρόνο αλλά και δευτερόλεπτα ποινής.

Ο Vettel από εκείνο το σημείο μπορούσε να οδηγήσει χωρίς άγχος, να προσφέρει θέαμα και να πάρει τον τίτλο, φέρνοντας απλώς το αυτοκίνητο στον τερματισμό. Γιόρτασε τη νίκη καίγοντας τα πίσω λάστιχα του KTM X-Bow στη μέση της πίστας που είχε στηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Στο φετινό Race of Champions (ROC) συμμετείχαν 19 οδηγοί, μεταξύ των οποίων οι Ricciardo, Button, Massa, Grosjean από το φετινό grid της F1, ο παλαίμαχος David Coulthard, o παγκόσμιος πρωταθλητής WRC και Rallycross Peter Solberg, ο θρύλος των MotoGP Mike Doohan και ο φετινός πρωταθλητής MotoGP Jorge Lorenzo, ο πρωταθλητής WTCC Jose Maria Lopez, ο εννιά φορές νικητής στο LeMans, Tom Kristensen και άλλοι πρωταθλητές από διάφορες κατηγορίες αγώνων τουρισμού (BTCC, DTM, Blancpain). Ο Vettel έχει κερδίσει έξι φορές το Κύπελλο των Εθνών, με team mate τον  Michael Schumacher στην γερμανική dream team. Ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά που έφτασε στον τελικό των οδηγών.



Ο περσινός Πρωταθλητής των Πρωταθλητών, David Coulthard , και ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα αντοχής Blancpain, Alex Buncombe έφτασαν ως τους ημιτελικούς. Εκεί αποκλείστηκαν από τους Vettel και Kristensen, αντίστοιχα. Οι χθεσινοί θριαμβευτές του Κυπέλου των Εθνών που πήραν τον τίτλο για λογαριασμό της ομάδας της Αγγλίας, Jason Plato και Andy Priaulx, αποκλείστηκαν στα προημιτελικά.

Πριν αρχίσει η αγωνιστική δράση και  σε συνεργασία με το ινστιτούτο ICM που ειδικεύεται στην έρευνα για εγκεφαλικές παθήσεις και ασθένειες που αφορούν στο νωτιαίο μυελό, οι οδηγοί σήκωσαν ένα πανό προς τιμήν ενός απόντος φίλου του ROC, του έξι φορές νικητή στο Κύπελλο των Εθνών, Michael Schumacher.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube