O Fernando Alonso θα τρέξει στις 24 Ώρες της Daytona

O Fernando Alonso θα τρέξει στις 24 Ώρες της Daytona

Μετά το Indy 500, o Alonso επιστρέφει στην Αμερική για να συμμετάσχει σε έναν ακόμη κλασικό αγώνα.

Τον Ιανουάριο ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1 Fernando Alonso θα τρέξεις στις 24 Ωρες της Daytona με την ομάδα United Autosports, στην κορυφαία για το πρωτάθλημα IMSA SportsCar κατηγορία LMP2.

Ο Ισπανός θα μοιραστεί το αυτοκίνητο με τον τρίτο οδηγό της McLaren και πρωταθλητή στη ευρωπαϊκή F3, Lando Norris. Μαζί τους στην Ligier JSP217 θα είναι και ο Phil Hanson. Το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας United Autosports θα οδηγήσουν ο Will Owen, ένας ακόμη οδηγός που δεν έχει ανακοινωθεί και ο Paul di Resta. Ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο τρίτος οδηγός της Williams στην F1 αλλά ταυτόχρονα ένας εκ των διεκδικητών του δεύτερου μπάκετ της Williams για το 2018, μαζί με τους Robert Kubica, Pascal Wehrlein και Felipe Massa.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο αγώνας του Alonso στο Indy 500 σε 100" [video]

Η συμμετοχή αυτή του Alonso θεωρείται από πολλούς ως προετοιμασία για το Le Mans, στο οποίο θέλει να αγωνιστεί και να κερδίσει, στην προσπάθειά του να πετύχει το Triple Crown, να γίνει δηλαδή ένας από τους ελάχιστους οδηγούς που έχουν κερδίσει το GP του Monaco, το Le Mans και το Indy 500. Ο Ισπανός έχει ήδη κάνει το πρώτο βήμα, έχει δηλαδή νίκη στο Monaco. Στο Indy 500 προσπάθησε φέτος και τα πήγε εξαιρετικά παρότι πρώτη φορά σε οβάλ πίστα, αλλά προδόθηκε από το μοτέρ της Honda, για άλλη μία φορά, ενώ ήταν 4ος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Alonso παραμένει στη McLaren

Η νίκη στο Le Mans είναι ίσως ο πιο δύσκολος στόχος, όσο υπάρχει η κατηγορία LMP1. Μετά την ανακοίνωση της Porsche ότι κόβει το πρόγραμμα WEC, αυτή τη στιγμή μόνο η Toyota συνεχίζει στη μεγάλη κατηγορία, αφού ήδη από πέρσι έχει αποχωρήσει και η Audi. Όμως, με την Toyota και τη Renault, κινητήρες της οποίας θα χρησιμοποιεί η McLaren στην F1, να είναι ανταγωνιστές στην αγορά των αυτοκινήτων δρόμου, είναι μάλλον απίθανο να επιτραπεί στον Alonso να αγωνιστεί με τα χρώματα της Toyota στον εμβληματικό αγώνα. Ειδικά από την στιγμή που ήταν αυτός ο οποίος ουσιαστικά έπαιξε τον καταλυτικό ρόλο στο διαζύγιο με την Honda και έφερε τη Renault στη McLaren.

Από την άλλη, με τους άλλους δύο κατασκευαστές (Audi και Porsche) εκτός παιχνιδιού για το 2018, ίσως ο Alonso να υπολόγιζε ότι και η Toyota θα διακόψει το δικό της πρόγραμμα, καθώς δεν θα έχει νόημα να τρέχει μόνη της στη μεγάλη κατηγορία. Και έτσι τα αυτοκίνητα LMP2 θα γίνονταν η κορυφαία κατηγορία του Le Mans για το 2018, άρα και οι διεκδικητές της νίκης στη γενική κατάταξη. Οπότε η εμπειρία της Daytona θα ήταν πολύτιμη. Η σκέψη αυτή μοιάζει απολύτως λογική, ωστόσο τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόφαση της Toyota να συνεχίσει στην LMP1.

«Η Daytona είναι ο πλέον εμβληματικός αγώνας αντοχής στην Αμερική. Είναι ένας από τους καλύτερους αγώνες παγκοσμίως» δήλωσε ο Alonso. «Δεν είναι μέρος της προσπάθειάς μου να πετύχω το Triple Crown. Αλλά όπως έλεγα πάντα, στόχος μου είναι να είμαι ένας ολοκληρωμένος οδηγός, με εμπειρίες και παραστάσεις από διαφορετικές μορφές αγώνων. Η συμμετοχή μου αυτή θα με βοηθήσει στο μέλλον για όποιον αγώνα αντοχής αποφασίσω να λάβω μέρος. Πριν πάω στο Indy, δεν είχα οδηγήσει ποτέ οβάλ, τώρα ξέρω πώς να το διαχειριστών. Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική της επιστροφής στην Αμερική για έναν αγώνα. Μετά τις υπέροχες στιγμές που έζησα στο Indy τον Μάιο, είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω για να πάρω μέρος σε άλλον ένα κλασικό αγώνα και να ανταποδώσω στους Αμερικανούς fans όλα τα υπέροχα συναισθήματα που μου πρόσφεραν».

Ο Alonso θα οδηγήσει το αυτοκίνητο για πρώτη φορά στις 5 με 7 Ιανουαρίου, τρεις βδομάδες πριν τον αγώνα.

Ο Zak Brown, ιδιοκτήτης της United Autosports και Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren δήλωσε: Είμαι ενθουσιασμένος που τα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε στον Fernando ένα αυτοκίνητο και την συμμετοχή του στον αγώνα της Daytona. Αν και δεν έχει εμπειρία από LMP2, είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα του πάρει και πολύ να εξοικειωθεί. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο και είναι χαρά και τιμή μας να τον έχουμε στην ομάδα. Η γνώση και η εμπειρία που θα μεταφέρει στον Phil και στον Lando είναι ανεκτίμητη».     

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube