Indy 500: O Alonso εγκαταλείπει από κινητήρα! Νικητής ο Sato.

Indy 500: O Alonso εγκαταλείπει από κινητήρα! Νικητής ο Sato.

Ένας κινητήρας Honda προδίδει για μία ακόμη φορά τον Fernando Alonso, που ήταν για 25 γύρους επικεφαλής του μεγάλου αμερικανικού αγώνα!

Ο κινητήρας του Alonso έσπασε στις 10.23 ώρα Ελλάδας, ενώ απέμεναν 21 γύροι (από τους 200) κι ο Ισπανός ήταν στην 7η θέση μετά από pit-stop, και ανέβαινε, με πιθανότητες ακόμα και για τη νίκη.

Ο Alonso δήλωσε στο ESPN:

«Είναι κρίμα. Άξιζε τουλάχιστον να τερματίσουμε τον αγώνα. Ποιος ξέρει σε ποια θέση θα ήμασταν.

«Όλη η μέρα ήταν ένα όμορφο ξεκίνημα, από την παρουσίαση των οδηγών μέχρι τον αγώνα. Η επίδοση ήταν καλή, ήμασταν ανάμεσα στους πρώτους και επικεφαλής όταν βγήκε η κόκκινη σημαία.

«Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που ήρθαμε εδώ με τους μεγάλους οδηγούς και ήμασταν ανταγωνιστικοί.

«Αν επιστρέψω, θα επιστρέψω με κάτι που ξέρω και θα είναι πιο εύκολο τη δεύτερη φορά. Χάρη στην IndyCar, την Indianapolis και τους φαν, ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα στην καριέρα μου!»

Για την Ιστορία, νικητής του αγώνα ήταν ο γνωστός μας από τη Formula 1, Takuma Sato, που πέρασε τον Βραζιλιάνο Helio Castroneves 5 γύρους πριν το τέλος και πήρε την καρό σημαία με διαφορά 0,2".

Ο 40χρονος Ιάπωνας ήταν ουσιαστικά team-mate του Alonso, στην ομάδα Andretti Autosport, αλλά ο κινητήρας Honda του δεν έσπασε.

Τρίτος, πίσω από τον Castroneves, τερμάτισε ο "ρούκι" Ed Jones και τέταρτος ο επίσης γνωστός μας από την F1, Max Chilton. O Juan Pablo Montoya ήταν 6ος και ο περσινός νικητής, Alexander Rossi, 7oς.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube