Με Toyota Auris 1.000 PS ο Fredric Aasbo στη Formula Drift [video]

Με Toyota Auris 1.000 PS ο Fredric Aasbo στη Formula Drift [video]

Ακόμα και ένα ταπεινό προσθιοκίνητο χάτσμπακ όπως το Toyota Auris μπορεί να γίνει η βάση για ένα κορυφαίο αγωνιστικό του πρωταθλήματος Formula Drift.

Στα πρωταθλήματα drift ανά τον κόσμο πρωταγωνιστούν αγωνιστικά βασισμένα σε πισωκίνητα και ως επί το πλείστον σπορ μοντέλα. Όμως ακόμα και ένα Toyota Auris αρκεί, αν πρόκειται να το κάνεις... αγνώριστο.

Ένα Toyota Auris λοιπόν, το οποίο κυκλοφορεί στις ΗΠΑ με την ονομασία Corolla iM, θα είναι το φετινό αγωνιστικό του Νορβηγού Fredric Aasbo για το αμερικανικό πρωτάθλημα Formula Drift. Ο συγκεκριμένος οδηγός μέχρι πρότινος έτρεχε –και διακρινόταν– με ένα Scion tC, το οποίο φυσικά είχε μετατραπεί σε πισωκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Toyota GT86 με το μοτέρ της Ferrari 458 ντριφτάρει [video]

Η ομάδα του ελληνικής καταγωγής οδηγού Stephan Papadakis, η Papadakis Racing, με την οποία αγωνίζεται και ο Aasbo, τοποθέτησε τώρα στο Auris έναν 4κύλινδρο κινητήρα 2.400 cc με τούρμπο και νίτρο, βασισμένο στο μοτέρ της Toyota με κωδικό 2AR, ο οποίος αποδίδει περίπου 1.000 PS και 117 kgm. Δεν έλειψε βέβαια το απαραίτητο κόψιμο στο πάτωμα για να τοποθετηθεί ο άξονας μετάδοσης και ό,τι άλλο χρειάζεται για τη μετατροπή του Auris σε πισωκίνητο.

Το video με το οποίο παρουσιάστηκε το νέο αγωνιστικό είναι γυρισμένο στη λογική των ιαπωνικών anime, με ψηφιακά γραφικά και ηλεκτρονική μουσική, παραπέμποντας απευθείας στο Initial D.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube